Cezar salata by Gordon Remzi - Men`s Health

Cezar salata by Gordon Remzi

SASTOJCI:

  • 8 režnjeva parmske šunke (ili neke druge pršute)
  • malo maslinovog ulja
  • 8 debelih kriški ćabate
  • 4 bebi zelene salate, očišćene i oprane
  • 15-16 (oko 60 grama) mariniranih fileta inćuna
  • narendani parmezan za ukrašivanje

DRESING

  • 1 čen belog luka, očišćen i zgnječen
  • 2 usoljena inćuna, isprana, osušena i sitno naseckana
  • 1/2 kašičice ljute paprike
  • malo vuster sosa
  • 100 grama jogurta
  • sveže samleven brni biber

PRIPREMA

Da biste napravili dresing sameljite sve sastojke u multipraktiku i ako želite pobiberite. Verovatno će biti dovoljno slano, zbog inćuna. Parmsku šunku pripremite iz dve ture. Zagrejte malo maslinovog ulja u neprijanjajućem tiganju i u njemu položite 4 režnja šunke. Na srednjoj temperaturi pržite nekoliko minuta dok šunka ne dobije zlatnobraon boju, a onda prebacite na tanjir. Ostatak šunke pripremite na isti način. Ostavite da se šunka ohladi i postane hrskava, a onda je izlomite na sitne komade.

Pogledajte i 15 kulinarskih veština koje morate da savladate do 30. godine

Blago prepecite kriške ćabate u istom tom tiganju, sa obe strane. Izvadite kriške i isecite ih na krutone. Razdvojite listove bebi zelene salate i rasporedite ih na tanjiru. Preko pospite krutone, komade šunke i filete inćuna. Pospite dresingom i narendanim parmezanom, pa poslužite. Obrok je dovoljan za 4 porcije.

Pročitajte i  Koliko ugljenih hidrata treba dnevno da unesete?
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *