Fitness

  6 jednostavnih saveta za veće listove

  0 14.04.2018.

  Napadnite ovu „tvrdoglavu“ mišićnu grupu i dodajte ozbiljnu masu na donji deo vaših nogu.

   

  Neki ljudi su rođeni u bogatoj porodici, drugi imaju sjajne intelektualne sposobnosti a neki se pak mogu pohvaliti izuzetnim mišićima lista. Određeni broj vežbača i profesionalnih bodibildera imaju tu genetsku predispoziciju da im nije potrebno puno da bi izgradili impresivan donji deo nogu. Međutim, genetika nije uvek jedini problem kada je reč o slabijim mišićima lista, već je u većem broju slučajeva to posledica neadekvatnog treninga kao i manjak fokusa na tu mišićnu grupu.

  Želite veće listove? Ove vežba će vam postati omiljena!

  Ovo je šest jedinstvenih trening metoda koje će vam pomoći da zapalite mišićna vlakna vaših listova.

  1. U periodu od 2 do 4 nedelje trenirajte mišiće lista tokom svakog treninga pre vašeg standardnog treninga. Vežbajte između 4 i 6 serija po treningu sa različitim vežbama svakog dana.

  2. Svake večeri pre odlaska u krevet uradite 100 klasičnih podizanja na prste u što koncentrisanijem pokretu. Na ovaj način podižući sopstvenu težinu sa velikim brojem ponavljanja maksimalno ćete aktivirati mišiće lista.

  Za snažne mišiće listova: 7 varijacija preskakanja konopca

  3. Kad god je moguće hodajte na prstima umesto punom petom. Jeste primetili kakve listove imaju balerine?

  4. Svaki put kad se penjete na stepenice, iskoristite priliku i uradite podizanje na prste kako bi zategli listove. Kada se spuštate niz stepenice oslanjajte se na petu stopala, a ta aktivnost će iamti efekat nalik pliometrijskim pokretima za vaše listove.

  5. Probajte sa dva treninga za listove nedeljno: prvi trening sa velikim težinama kroz 4 do 6 ponavljanja, a drugi sa manjim težinama i sa 25 do 50 ponavljanja po vežbi. Kroz ovaj način vežbanja aktivno ćete zapaliti mišićna vlakna lista.

  Vežba za snagu i definiciju nogu: Bugarski split čučanj

  6. Radite ono što je radio Arnold Švarceneger, trenirajte listove bosih nogu. Tako ćete povećati opseg pokreta nogu što će imati veliki efekat na mišićni rast listova.

  D.R.

  Oceni

  0%

  PERFECT

  0%

  SHAKA

  0%

  THUMBS UP

  0%

  PEACE

  0%

  STOP

  0%

  LOSER

  0%

  Thumbs Down
  Inicijalizacija u toku...

  MH NajFitness