Fitness

  ZAPOVESTI FITNESA

  0 13.04.2018.

  Prilagodite svoje vežbanje uz pomoć ovih jednostavnih fitnes zapovesti.

   

  Ne morate da odvajate posebno vreme od svog uobičajnog treninga da biste trenirali propriocepciju. Uz malo prilagođavanja klasičnih vežbi možete izoštriti svoje šesto čulo, istovremeno povećavajući snagu, izdržljivost, okretnost i stabilnost zglobova, kaže trener Martin Runi, koji je osmislio sledeće vežbe.

  ZAGREVANJE

  Kotrljajte mišiće donjih delova telo preko valjka od pene, to stimuliše vaše proprioceptore. Da vas podsetimo, propriocepcija je sposobnost adaptacije sistema za kretanje i izvršavanje pravilnih pokreta kao reakcija na specifične statičke i dinamičke stimuluse.

  Spremate se da krenete u teretanu? Ovih 20 fitnes termina morate da znate!

  RAZVIJTE REAKTIVNOST

  Sa sastavljenim stopalima skočite unapred i unazad 10 puta. Potom to ponovite 10 puta na jednoj pa 10 puta na drugoj nozi. Skočite zatim 10 puta na jednu stranu pa 10 puta na drugu, na jednoj pa na drugoj nozi.

  VEŽBAJTE SNAGU

  Uradite 4 serije od po 8 ponavljanja svake vežbe, pojedinačno sa svakom rukom i nogom. Koristite težinu sopstvenog tela, a ako hoćete malo veći izazov, dodajte bučice. Radite vežbe u nizu, odmorite 2 minuta pa nastavite.

  Pogledajte i 5 STVARI KOJE FIT LJUDI ZNAJU

  Vežba 1: STEP

  Postavite levo stopalo na klupicu od 30 cantimetara i oslonite se na nju. Naglo se izdignite na levoj nozi, a zatim se polako spuštajte tako da vam desno stopalo dotakne tlo nakon 3 do 5 sekundi.

  Vežba 2: ISKORACI

  Počnite stojeći na nogama u širini kukova. Napravite iskorak nepred levom nogom. Držeći zatvorene oči zadržite najniži položaj 3 do 5 sekundi. Vratite se u startnu poziciju i ponovite desnom nogom. U sledećoj seriji uradite iskorak unazad. Radite bočni iskorak u trećoj a dijagonalni u četvrtoj seriji.

  Vežba 3: SKLEKOVI

  Radite obične sklekove, ali u najvišem položaju podignite i ispravite desnu nogu i levu ruku. Zadržite položaj 3 do 5 sekundi sa zatvorenim očima. U sledećem ponavljanju podignite levu nodu i desnu ruku i dalje tako naizmenično.

  Saznajte i Kako da izgradite mišićnu memoriju?

   

  Oceni

  0%

  PERFECT

  0%

  SHAKA

  0%

  THUMBS UP

  0%

  PEACE

  0%

  STOP

  0%

  LOSER

  0%

  Thumbs Down
  Inicijalizacija u toku...

  MH NajFitness