Za isklesano telo bez masnih naslaga: 3 finišer vežbe kao dodatak treningu - Men`s Health

Za isklesano telo bez masnih naslaga: 3 finišer vežbe kao dodatak treningu

U nameri da izgubite višak kilograma, potrebno je da istopite masne kiseline, a to ćete najbolje uraditi putem treninga koji snažno pokreću metabolizam. Odličan način da to i uradite su takozvane finišer vežbe koje bi trebalo da dodate u svoj trening 3 do 4 puta nedeljno.

Hormon- senzitivna lipaza je krucijalan za pokretanje tog procesa jer mobiliše slobodne masne kiseline iz masnog tkiva, oslobađajući loše masti u naš krvotok. Zatim karnitin transportuje slobodne masne kiseline u mitohondrije gde one bivaju potrošene kao pogonsko gorivo i energija. To je u kratkim crtama ono što se događa u našem telu kada vežbamo na takav način.

Žestoki finiš treninga za ruke: 4 vežbe za moćne podlaktice

Kombinacija finišer vežbi u trajanju od 5 do 10 minuta nakon vaših treninga snage su savršen izbor jer su tada vaše energetske zalihe na minimumu.

VEŽBE

Vežba 1: SLED PUSH/PULL

Ako imate mogućnost da trenirate sa sledom u idealnoj ste poziciji da izgradite telo bez suvišnih masti. Dobra stvar sa ovim fitnes rekvizitom u vidu finišer vežbe je činjenica da se može prilagoditi svim fitnes nivoima vežbača. Na sled stavite težine koje su prilagođene vašoj formi, a zatim sled prvo gurajte a potom i povlačite po 20 metara u oba pravca. Za ovu vežbu će vam biti dovoljno 10 minuta, a svake nove nedelje produžite je za jedan minut.

ISTOPITE NASLAGE OD GLAVE DO PETE: 8 vežbi za čelično, mišićavo telo

Vežba 2: KETLBEL ZAMASI + BURPI ODBROJAVANJA

Čak i ako niste fan vežbi sa ketlbelom, verovatno imate snažnu ambiciju da izgradite snažno telo bez suvišnih masti. Legionari (burpi) sa druge strane su izuzetno zahtevni, a u kombinaciji ove dve vežbe postićete željeni efekat. Počnite prvo sa 10 ketlbel zamaha i 10 legionara. Nakon toga radite 9 ponavljanja, pa 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, i na kraju 1 ponavljanje. Beležite vreme u kome radite ovaj mini program i trudite se da ga svaki naredni put poboljšate.

Pročitajte i  Kako je Majkl Kolter postao Luk Kejdž: Ishrana + trening

Pročitajte i Nauka o sagorevanju sala

Vežba 3: KOMPLEKS VEŽBI SA BUČICAMA

Par bučica + vežbanje u vremenu od 10 minuta = mnogo potrošenih kalorija. Koristeći bučice odradite sledećih pet vežbi kroz tri kruga, sa pauzama između rundi ne dužim od 2 minuta.

  • potisak iznad glave sa bučicama, 8 ponavljanja
  • veslanje u pretklonu bučicama, 8 ponavljanja
  • zadnji iskorak bučicama, 8 ponavljanja po nozi
  • curl and press, 8 ponavljanja
  • rumunsko mrtvo dizanje na jednoj nozi, 8 ponavljanja

D.R.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *