3 SUPER SERIJE ZA KRUCIJALNI NAPREDAK - Men`s Health

3 SUPER SERIJE ZA KRUCIJALNI NAPREDAK

Da bi mišići došli do svog punog izražaja, potrebno je da u našem telu otpočne proizvodnja određenih hormona, odnosno da se pokrene proces proliferacije, tačnije množenje pojedinih sastojaka ćelijskog tkiva. Unos kvalitetnih nutrijenata i progresivno opterećenje mišića su najbolji način da to i ostvarite.

Najbolje vežbe koje možete da radite u tom segmentu su one eksplozivne koje aktiviraju velike mišićne grupe. Aktiviranjem mišića kao što su gluteus i kvadriceps, koji spadaju u kategorija najvećih u našem telu, dolazi do većeg oslobađanja testosterona, insulina 1 tipa i hormona rasta.

ZA NOVI MIŠIĆNI RAST: Trening rutina od 100 ponavljanja

Sledeće tri vežbe koje treba da vežbate u super serijama, pomoći će vam da izgradite postojane mišiće. Kreatori ovog programa savetuju vežbače da vežbe modifikujutako da neopterete previše vaše slabije mišiće i da ih prilagodine stepenu svoju trenutne forme. Tehnika izvođenja ovih vežbi je vrlo bitna jer zbog složenosti istih postoji mogućnost da se povredite, a to je definitivno nešto što vam nije potrebno.

EKSPLOZIVNO MRTVO DIZANJE ILI NABAČAJ SA SKOKOVIMA NA KLUPU

Različita brzina i vremenski period pod tenzijom tokom ovih vežbi obezbediće snažnu aktivaciju brzo trzajućih mišićnih vlakana koji su pesudni za stvaranje jakog i eksplozivnog tela. Dodavanjem polimetrijskih elemenata kao što su skokovi na klupu ceoproces ćete učiniti još efikasnijim.

Pogledajte i Trčanje i mišićna masa

Zagrejte kukove i krenite sa mrtvim dizanjem (30 do 50 procenata vaše težine). Nakon toga započnite novu seriju mrtvog dizanja ili nabačaja, ovog puta sa opterećenjem od 75 procenata vašeg maksimuma jednog ponavljanja, kroz 6 serija od po 12 ponavljanja. Koncentrišite se i na ritam izvođenja tako što ćete u donjoj fazi pokret raditi ekscentričnom kontrakcijom a u gornjoj fazi koncentričnom kontrakcijom. Kad završite mrtvo dizanje, pređite na skokove na klupu, vežbu koja je idealna za izgradnju kondicije i brzo trzajućih mišićnih vlakana.

Pročitajte i  Ukusan šejk za veću mišićnu masu

ZGIBOVI SA OPTEREĆENJEM I VESLANJE ŠIPKOM U PRETKLONU

Zgibovi snažno pogađaju vaše lat mišiće, deltoide i ruke, a dodavanjem opterećenja na noge dodatno ćete opteretiti vaš trbušni zid i mišiće jezgra. Ukoliko možete, prvo radite zgibove a zatim pređite na veslanje u pretklonu jer ćete tako povećati stres mišića leđa i samim tim postaći njihov rast. Zgibove radite u početnom položaju sa potpuno pravim rukama a zatim se podižite do nivoa vaših grudi ili ramena. Između nogu stavite bučicu od 5 ili 10 kilograma i radite 4 serije sa 8 do 12 ponavljanja.

TELO SA NASLOVNICE: 6 superserija za nadmoćne mišiće

MILITARI PRES I PROPADI SA OPTEREĆENJEM

Jačanjem ramena vaš gornji deo tela izgledaće širi, pa ćete samim tim vaša pojava biti imponzantnija. Vežbači često zanemaruju pravu tehniku, a kao posledica dolazi smanjen opseg pokreta i disbalans tela. Zagrevanje je takođe vrlo važno kod vežbi za ramena, a pokreti sa šipkom bez opterećenja podižu temperaturu i mobilnost mišića, pa je efekat vežbi puno veći. Kroz super serije radite militari pres (potisak za ramena) sa propadima sa opterećenjem. Na taj način ćete odlično pogoditi mišiće tricepsa, ramena i grudi, i što je najvažnije bez prevelikog rizika od povrede.

D.R.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *