Dajte podstrek svom DNK - Men`s Health

Dajte podstrek svom DNK

MASAŽA ZA MIŠIĆE

Vaša idealna rutina posle treninga treba da izgleda ovako: šejk za oporavak, tuširanje i masaža. Deset minuta masiranja posle treninga može pomoći da se ublaži bol i da se ubrza oporavak. Vežbanje čini da proteini nazvani NFkB čestice migriraju u ćelije mišića. To pokreće oslobađanje inflamatornih proteina u vaše umorne mišiće, izazivajući bol i otežavajući oporavak. Masaža sprečava NFkb čestice da dospeju u ćelije mišića, sprečavajući bol pre nego što počne i ubrzavajući oporavak. Naravno, nije lako priuštiti masažu, zato stručnajci savetuju da obavezno nabavite penasti valjak uz pomoću kojeg ćete sami opustiti svoje mišiće.

FITNES ZABLUDE: 4 najveća mita u koje ne smete da verujete

ČUČNJEVI ZA BRZINU

Želite prednost na takmičenju? Istraživači iz Engleske otkrili su da vežbe za donji deo tela mogu da vam pomognu da brže trčite. U studiji koja je trajala 8 nedelja, muškarci su dva puta nedeljno radili po četiri serije svake od četiri osnovne vežbe za noge. Rezultat: popravili su vreme sprinta za 8 procenata, a jačinu mišića za 18 procenata. “Popravljanjem snage mišića, povećava se i snaga koju baše noge koriste pri trčanju, čime se popravlja i vaše ubrzanje”, kaže autor studije Pol Komfort. Radite četiri serije od po pet ponavljanja čučnja, čučnja sa skokom, podizanja tega iz stojećeg položaja i nordijsko savijanje.

NASTAVITE DA GURATE

Sad je savršen trenutak da posegnete za težim tegovima. Razlog je u tome što ako ne postajete sve snažniji, vaš metabolizam možda neće biti na nivou na kome bi mogao biti, otkriva nova studija u časopisu Journal of Strength and Conditioning Research. Dve grupe miševa su bačene na trening snage tri puta nedeljno, ali je samo jednoj grupi povećana težina tokom vremena. Posle osam nedelja, miševi koji su teglili više kilaže, pokazali su veći skok u metaboličkim funkcijama.

Pročitajte i  8 minuta vežbi za izvajani stomak

Za najsmelije: Brutalni trening za celo telo!

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *