Gde su vam trbušnjaci? - Men`s Health

Gde su vam trbušnjaci?

NE PIJETE DOVOLJNO VODE

Treba da počnete da se rehidrirate od momenta buđenja. Od sad pijte najmanje pola litra vode čim se probudite. Nemački naučnici su nedavno otkrili da time ubrzavate metabolizam za 24 procenta sledećih 90 minuta (manje količine vode nemaju efekta). Još važnije u navedenom istraživanju su otkrili da mišićne ćelije brže rastu kada su dobro hidrirane. Dakle, glavno pravilo glasi: popijte najmanje 4 litra vode dnevno.

Pročitajte i Konačno ravan stomak!

NE DORUČKUJETE DOVOLJNO

Britanski naučnici su pronašli da je obim doručka, obrnuto proporcijonalan obimu stomaka. Jednostavnije rečeno, što je obimniji doručak, manji je stomak. Ipak količine obroka držite u granicama normale: 1.480 kalorija dimljenih kobasica u lokalnom grilu su zapravo dva doručka, zato ograničite unos na 500 kalorija. Pripremite ovsenu kašu i pomešajte je sa kašikom whey proteina u prahu pa dodajte pola šolje borovnice.

NE SPAVATE DOVOLJNO

Za pojavljivanje “pločica” potreban je dobar san. To je zato što manjak sna može poremetiti hormone koji kontrolišu gubitak masnih naslaga. Na primer, naučnici sa Univerziteta Čikago nedavno su otkrili da samo 3 lošeg sna, mogu doprineti da vaše mišićne ćelije postanu otpornije na insulin. Tokom vremena, ovo dovodi do gomilanja viška sala u predelu stomaka.

Skinite salo sa stomaka: Najbolje vežbe za abdomen!

RADITE PREVIŠE TRBUŠNJAKA

Ne treba da radite trbušnjake do besvesti kako bi dobili pločice. Umesto toga, kada ste u teretani posvetite više pažnje gubljenju masti. Najdelotvornija strategija je kombinacija dizanja tegova i visoko-intenzivnog treninga intervala. Za pola sata “bildovanja” sagorite isto kalorija koliko i kad trčite tempom od 4 minuta po kilometru za isto vreme (a kao bonus jačate mišiće). Za razliku od aerobnog treninga, dizanja tegova podstiče ubrzan rad metabolizma narednih 39 sati. Slično je i sa intervalnim treningom koji podrazumeva kratke, maksimalne sprinteve sa periodima odmora. Za najbolje rezultate, dižite tegove angažujući sve mišićne grupe tri puta nedeljno, sa pauzama najmanje jedan dan između treninga. A tim danima radite treninge intervala.

Pročitajte i  Novi Men's Health je posvećen snazi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *