Sklekovima do savršenstva: "Gvozdeni krst"! - Men`s Health

Sklekovima do savršenstva: “Gvozdeni krst”!

Ipak, sklek poznat po nazivu- “gvozdeni krst” čini ovu klasičnu vežbu još efikasnijom, tako što vam udaljava ruke od tela.

“To svodi na minimum doprinos vaših tricepsa i deltoida, primoravajući grudne mišiće da se dodatno naprežu i nose veći teret”, kaže Bi Džej Gadur, Mens Healthov ekspert za fitnes i tvorac brojnih trening programa. Zadržavanjem ovog položaja u trajanju od 30 sekundi, takođe povećavate vreme naprezanja svojih grudnih mišića čime dodatno doprinosite njihovom rastu. Ovladajte ovom vežbom i isklešite svoje grudi uz pomoć dole navedenih saveta.

TRANSFORMIŠITE SVOJE GRUDI: 12 sklek varijacija

ZATEGNITE GLUTEUSE

Na taj način kukovi će vam ostati poravnati sa ostatkom tela, što bi značilo da telo treba da ostane zategnuto u pravoj liniji od glave do nožnih članaka. “Ako dopustite da vam se kukovi ulegnu, istegnućete leđa, što može izazvati bol u krstima”, kaže Gadur, koji takođe preporučuje da stegnete stomačne mišiće kao da očekujete udarac u stomak. “Stezanjem gluteusa i abdominalnih mišića održavate čvrstinu tela i istovremeno trenirate jezgro”.

ČVRSTO SE ODUPIRITE O PODLOGU

“Treba da pritisnete podlogu šakama”, kaže Gadur. To dodatno pojačava aktiviranje vaših grudnih mišića na njihovoj najslabijoj tački- kada su vam ruke potpuno raširene- što vam obezbeđuje veću snagu i izdržljivost. “Ponekad je korisno da zamislite kako vam ruke prolaze kroz pod i spajaju se u medveđem zagrljaju”, dodaje Gadur. Ako ne možete da ostanete u tom položaju sa ispravljenim rukama, pokušajte da blago savijete laktove.

Vojnički sklekovi: Vežbe za izgradnju istinske snage!

UPRITE NOŽNIM PRSTIMA O PODLOGU

Dok radi vežbe za gornji deo tela, većina ljudi ne razmišlja o stopalima. To je greška! Upiranjem nožnim prstima o pod angažujete kvadricepse, što u donjem delu stvara osećaj cementne čvrstine. A to je dobro, jer ćete biti stabilniji a kukovi će vam se manje opuštati.

Pročitajte i  Velikim koracima do snage

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *