Fitness

  THE BEAST: Trening principi skijaške legende Aksela Lunda Svindala

  0 11.01.2018.

  Zavirite u trening rutinu jednog od najboljih skijaša današnjice- norvežanina Aksela Lunda Svindala.

   

  Dvostruki svetski i olimpijski šampion u alpskom skijanju Aksel Lund Svindal svim ljubiteljima sporta poznat je po zanimljivom i estremnom načinu priprema koji ga stavljaju u poziciju da dominira brzim skijaškim disciplinama. Poznati norvežanin je sportista u punom smislu te reči i redovno trenira tokom cele godine kroz različite oblike treninga. To mu pomaže da dostigne gotovo savršen nivo snage, izdržljivosti, mobilnosti, balansa i skijaške tehnike.

  Dominirajte stazom: 5 vežbi koje će vas pripremiti za skijanje

  Njegova skijaška priča počinje sa svega tri godine kada su mu roditelji kupili prvi par skija. Iako je on gradski momak iz Osla, sa 15 godina je odlučio da napusti dom i preseli se u poznati norveški skijaški centar Opdal, 300 kilometara udaljenog od norveške prestonice. Tamo je kombinovao školu i skijanje pod strogim patronatom Norveške skijaške federacije. Tokom tog perioda kako sam priznaje trenirao je svakog dana kada je bilo snega na stazi. U nacionalni juniorski tim je ušao sa 19. godina, a prvo veliko ostvarenje u njegov karijeri je došlo u sezoni 2006-2007, kada je pobedio u generalnom plasmanu FIS svetskog kupa.

   

  A post shared by Aksel Lund Svindal (@asvindal) onOct 19, 2016 at 1:08pm PDT

  Aksel je poznat po brzim disciplinama kao što su spust, super G i veleslalom. Upravo je u jednoj od njih (super G) ostvario najveći uspeh u karijeri- zlatnu olimpijsku igru na igrama u Vankuveru 2010. godine. U bogatoj karijeri ima ostvarene 32 pobede, odnosno 2 velika kristalna i 4 mala kristalna globusa. S obzirom na trenutnu formu, jedan je od najvećih favorita za osvajanje nekog od najvećih odličja na Zimskim olimpijskim igrama koje se uskoro održavaju u korejskom Pjongčangu.

  SPORTSKI HEROJI: Primož Roglič!

  U nasatvku pogledajte video sa delom njegovih priprema za novu sezonu baziranih na kombinaciji vežbi za stabilnost tela kao i standardnih vežbi sa olimpijskim tegovima.

  D.R.

  Oceni

  0%

  PERFECT

  0%

  SHAKA

  0%

  THUMBS UP

  0%

  PEACE

  0%

  STOP

  0%

  LOSER

  0%

  Thumbs Down
  Inicijalizacija u toku...

  MH NajFitness