5 ketlbel vežbi za promenu fitnes rutine - Men`s Health

5 ketlbel vežbi za promenu fitnes rutine

Ukoliko niste ljubitelj kardio treninga jer vam brzo dosade tradicionalne metode poput trčanja, vožnje bicikla i plivanja, onda probajte sa ovom rutinom koja “reže” mišiće tela. Uzmite u ruku jedan ne previše težak ketlbel (predlažemo vam da počnete sa 12 kilograma) i podesite sat na 15 minuta. Prođite kroz ovaj program u jednom ili ako ste spremni dva kruga uz što manje pauze između vežbi.

JAČE, BRŽE, BOLJE: 8 vežbi za vrhunsku formu!

20 KETLBEL ZAMAHA

Zamašite ketlbelom u pokretu unapred do visine vaših ramena. Vodite računa da vam se kukovi ne savijaju previše u pokret čučnja.

10 GOBLET ČUČNJEVA

Zadržite ketlbel ispred grudi i spušajte se u što niži položaj čučnja. Sve vreme pokreta leđa držite u pravom položaju.

Pogledajte i Ako želite žestoko topljenje masnih naslaga, na kraju treninga uradite OVU vežbu

10 KETLBEL LEGIONARA

U položaju čučnja obema rukama uhvatite ketlbel, a potom se pokretom nogu spustite u položaj uskok skleka i uradite ovu kraljevsku kardio vežbu. Na kraju pokreta ketlbel podignite visoko iznad glave dok vam ruke ne budu potpuno prave.

20 JEDNORUČNIH PUSH PRESS

Postavite ketlbel sa jednom rukom na rame, zavijte se u kolenima i u snažnom pokretu podignite opterećenje iznad glave koristeći noge da generišu snagu. Kompletirajte 10 ponavljanja na obe strane.

Trening “Nesalomivi”: Fitnes program za formu vašeg života!

20 ISKORAKA UNAZAD

Dok vam je ketlbel na grudima, iskoračite jednom nogom unazad tako da kolenom dodirujete pod. Kompletirajte 10 ponavljanja na obe strane.

D.R.

Pročitajte i  PLIVANJE: 7 benefita ovog bazičnog sporta
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *