Fitness

  MH Izazov: Vežbe za grudi

  0 04.12.2017.

  Učesnici MH Fitnes Izazova ušli su u poslednji mesec ovog nadmetanja. Zatekli smo ih na treningu i bilo je očito da im je ova vrsta takmičenja unela mnogo toga pozitivnog u svakodnevicu - disciplinu koja ih pokreće i promene koje ih inspirišu. Predstavili su nam neke od treninga koje i vama preporučujemo.

   

  GRUDI KAO OGLEDALO TELA

  Nenad Savić i njegov trener Dražen Rajković predstavljaju vam kombinaciju vežbi za grudi. Ako su vam dosadili obični sklekovi, napravite svojevrsni „apgrejd“ i pokušajte da se oslonite na loptu. Biće vam izazovnije.

  TAKMIČAR: Nenad Savić, ekonomista

  PERSONALNI TRENER: Dražen Rajković

  SKLEK SA LOPTOM

  Svi znate da uradite sklek, je l da? Onda je vreme da pokušate da otežate tu vežbu tako što ćete se, jednom rukom, osloniti na loptu. Dok se spuštate ka podu, ruka koja vam je na lopti treba što manje da se pomera, važno je da je kontrolišete i tako ćete aktivirati mišiće stabilizatore. Uradite 10 ponavljanja, pa loptu prebacite na drugu ruku i ponovite.

   

  RAVNI POTISAK

  Lezite na klupu, stopala držite na zemlji. Bučice držite u visini grudi. Kada krenete da dižete ruke ka gore, blago rotirajte dlanove ka unutra. Laktovi su blago savijeni. Možda vam je draža šipka, ali ako ovu vežbu radite koristeći bučice, pravite sinergiju između 2 hemisfere tela i sprečavate da vam se jedna strana razvije više od druge.

   

  KOSI POTISAK

  Klupu podignete tako da pravi ugao od 30 stepeni u odnosu na pod. Ovom vežbom aktivirate gorni deo grudi, stručno govoreći - kosi potisak „prži“ mišić koji se zove deltoideus anterio. Dlanove držite sve vreme, od početka pa do kraja izvođenja vežbe, u istoj ravni.

   

  TRENER:

  „Nenad je izuzetno uporan momak i pokazao je veliku želju da promeni svoj stil života i navike. To negde i jeste bio moj fokus, da ga inspirišem na zdrav način života i podstaknem ga na pravilno treniranje. U početku smo radili vežbe za gubljenje masti, kardio vežbe koje uključuju mnogo mišića tokom izvođenja. U ovih poslednjih meseca dana okrenuli smo se ka povećanju mišićne mase.“

  NENAD:

  „Mnogo mi je važno što sam tokom MH Fitnes Izazova uspeo da se odviknem od konzumacije gaziranih pića. Imam znatno više energije sada, nego li ranije. Upornost se definitvno isplati. Osećam se jače nego ikad.“

  Oceni

  0%

  PERFECT

  0%

  SHAKA

  0%

  THUMBS UP

  0%

  PEACE

  0%

  STOP

  0%

  LOSER

  0%

  Thumbs Down
  Inicijalizacija u toku...

  MH NajFitness