Kako se spremaju najbolji: Zanimljiv ritual zagrevanja Lebrona Džejmsa (VIDEO) - Men`s Health

Kako se spremaju najbolji: Zanimljiv ritual zagrevanja Lebrona Džejmsa (VIDEO)

Prema informacijama sajta Bleacher Report reč je o interesantnom fitnes rekvizitu nalik balonima koji se tehnički zovu Waff Mini Elites i koji poznatom košarkašu pomažu da njegovi članci budu spremni za prosečnih 40 minuta igre koliko on igra ove sezone.

Kako da ojačate kolena i zglobove: 4 vežbe koje morate da radite tokom svakog treninga

Ovaj interesantan princip zagrevanja Lebron je započeo početkom oktobra kada je istegao skočni zglob na preporuku svog dugogodišnjeg kondicionog trenera Majka Mansijasa. Nakon primene ove neobične tehnike koja zahteva dobar balans tela Lebron je rešio svoje probleme sa zglobom.

“Nijedna intervencija i sitna promena neće doneti značajnu prednost u pogledu boljih performansi sportista na samom terenu, međutim mogu unaprediti određene detalje i sprečiti eventualne povrede, što je takođe važna stvar”, kaže Dag Kečijian poznati fizioterapeut iz njujorškog Performance Physical Therapy centra koji je čuven po saradnji sa brojnim svetskim sportistima.

OFFSEASON: Kako se priprema Lebron Džejms?

U dogovoru sa svojim kondicionim trenerom Lebron je nastavio da primenjuje tehniku balansa na dvema poliuretanskim loptama i nakon oporavka od povrede, jer kako sam kaže pomažu mu da oslobodi pritisak sa skočnih zglobova što je naravno veoma važno za košarkaše. Takođe Mini Elite lopte pomažu jačanju mišića, imaju dobru kardio komponentu, unapređuju držanje tela, balans, koordinaciju i izdržljivost tela.

 

A post shared by Cleveland Cavaliers (@cavs) onOct 29, 2017 at 2:52pm PDT

D.R.

Pročitajte i  Počnite već jednom da trenirate: 5 ključnih situacija koje podstiču muškarce na ovaj korak
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *