Unapredite tehniku mrtvog dizanja: 3 vežbe za moćna leđa - Men`s Health

Unapredite tehniku mrtvog dizanja: 3 vežbe za moćna leđa

“Većina ljudi se muči sa mrtvim dizanjem zbog toga što imaju slabiji gluteus, zadnju ložu, mišiće jezgra i snagu hvata”, kaže Šon Garner.

Stoga ukoliko i vi imate problema sa izvođenjem ove bazične vežbe, evo saveta u vidu tri efikasne vežbe.

TRIKOVI NAJISKUSNIJIH: Kako da uradite mrtvo dizanje sa 20 kg više?

LEĐNA EKSTENZIJA

Ova vežba nije retkost da se vidi u teretani, međutim isto tako vežbači je vrlo često pogrešno izvode. Mnogi savijaju svoj donji deo leđa i koriste taj pokret za zamah gornjeg dela tela. Umesto toga leđa držite u pravom položaju, trbušnjake zategnute, koristite zadnju ložu da biste se podigli i stisnite mišiće gluteusa na vrhu vežbe. Ovo bi trebao biti kontrolisan pokret, a Garner preporučuje da radite 3 serije sa 15 ponavljanja.

Kako da usavršite 3 najvažnije vežbe: mrtvo dizanje, benč pres i čučanj!

FARMEROV HOD

Ova vežba za celo telo pre svega je usmerena na savladavanje tehnike koja će vam pomoći da zadržite ramena u prirodnom položaju usred nošenja opterećenja. Na udaru će biti i mišići jezgra, a upravo su snaga ramena i jezgra od velikog značaja za uspešno vežbanje mrtvog dizanja. Radite ovu vežbu kroz 3 runde od po 40 metara hoda.

Brže do nadmoćne V građe: 30 najboljih vežbi za leđa svih vremena

BANDED PRONE HAMSTRING CURLS

Nema boljeg pokreta za izolaciju i izgradnju mišića zadnje lože. Vodite računa da vam tokom vežbe budu angažovani trbušni mišići i da ne savijate kičmu kako biste izbegli neprirodan opseg pokreta. Ponovite ovaj pokret 200 puta i pogodićete svaki deo ovog važnog mišića.

D.R.

Pročitajte i  Trening za celo telo koji povećava nivo testosterona!
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *