Džon Sina: 5 najvažnijih pravila teretane - Men`s Health

Džon Sina: 5 najvažnijih pravila teretane

Kada je reč o treninzima u teretani, vežbači se dele na one koji vole više privatnosti i one koji su skloniji “javnom nastupu”. Iako se trudimo da steknemo što više znanja o samom vežbanju, moramo biti svesni činjenice da nismo svi na istom nivou. Određeni broj vežbača nije svestan okruženja u kome se nalaze i da svojim postupcima ne samo da štete sebi, već i da u tome ometaju druge.

Baš zbog toga, magazim Muscle and Fitness je razgovarao sa legendarnim Džonom Sinom, 24-ostrukim WWE šampionom koji je gotovo pola svog života proveo u teretani. Evo njegovog mišljenja na tu temu, odnosno kako on kaže “zapovestima teretane” koje svaki vežbač mora da poštuje.

Džon Sina: 8 fitnes tajni za uspeh

ZAHTEVAJTE NAPOR

Teretana je fantastično mesto. Za mene je ona poput crkve, jer je to mesto gde sve druge stvari zaboravljam. Ako primetim da nisam fokusiran na ono šta radim, odem u teretanu i tamo odradim težak trening. Viđam ljude u teretani koji vrlo opušteno, čak i nezainteresovano rade određene vežbe. Sad, nije potrebno da trenirate kao olimpijac, ali vreme u teretani trebate da iskoristite da postanete bolji na individualnom nivou.

PRIZNAJTE SEBI DA GREŠITE

Ukoliko neke stvari radite pogrešno, ne čekajte da vas drugi isprave, prepoznajte to sami tako što ćete slušati svoje telo. Ako ne znate da uradite pravilno novu vežbu, pronađite nekog ko će vam pokazati pravilnu tehniku izvođenja. Nije sramota pitati, u protivnom radite po svome i tako rizikujte moguću povredu.

Pogledajte i 5 najboljih fitnes saveta Konora Mekgregora

PRAVILNO SE HRANITE

Ishrana je mnogo važnija od trenutne fizičke aktivnosti. Ukoliko regulišete svoju ishranu, na pozitivan način ćete uticati i na svoje fizičko stanje. Kada na sve to dodate i redovno vežbanje postaćete prava moćna mašina. Toga sam postao svestan sa svega 12 godina. Od kvaliteta goriva koje stavljate u motor zavisi i kako će vam automobil ići. Isto je i sa ljudskim organizmom.

Pročitajte i  Sedmominutni trening za snažnije trbušnjake

OSTANITE DOSLEDNI

Trening je jednostavna, vrlo, vrlo jednostavna stvar. Redovnim odlascima u teretanu dobijate na rutini i iskustvu, tako da vežbe počinjete da radite sa boljom tehnikom. Uz dodatne napore i krajnju posvećenost ostvarićete vidljive rezultate koji će pozitivno uticati na vašu motivaciju.

UČENJE OD NAJBOLJIH: Tom Brejdi napisao knjigu sa fitnes savetima

UPOZNAJTE TERETANU

Svaka teretana je drugačija. Bez obzira da li je mala lokalna ili je reč o prostoru u kome treniraju i profesionalni sportisti. Ukoliko nađete bolji prostor za vežbanje nemojte oklevati. Dopustite sebi da upoznate novi prostor i naviknete se na okruženje. Na kraju ćete imati koristi od toga jer ćete verovatno biti u društvu iskusnijih vežbača.

D.R.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *