Konor Mekgregor: Kako izgleda režim ishrane slavnog borca? - Men`s Health

Konor Mekgregor: Kako izgleda režim ishrane slavnog borca?

Možete da imate najbolji trening, najbolje sparing partnere i najbolji mogući trenerski tim oko sebe, ali ukoliko ne unosite odgovarajuću hranu u sebe, sav trud je uzaludan.

Od pojave nutricionista poput Majka Dolčea i u Konorovom slučaju Džordža Lokharta nauka pripreme pred mečeve dobila je drugu dimenziju. Posebna pažnja usmerena na izbalansiranu ishranu smatra se ključnim elementom koji donosi uspeh u svetu borilačkih sportova, pre svega u vidu obezbeđivanja energije za treninge i mečeve, oporavak i što je vrlo važno regulisanje kilaže.

MMA legenda: 10 stvari koje niste znali o Konoru Mekgregoru

Tokom čitave karijere Konor Mekgregor je veliku pažnju usmeravao na to šta unosi u svoje telo. U razgovoru za magazin AskMen otkrio je osnovne principe svoje ishrane. “Prilično sam dosledan kada je reč o ishrani pre mečeva koji me očekuju. Ne volim previše da eksperimentišem, i trudim se da jedem zdravo sve vreme a ne samo tokom određenog vremena”.

Iako Konor kao ponosni Irac uvek ističe svoje poreklo, neke tradicije koje su deo života u njegovoj zemlji poput ispijanja piva vikendom, nisu i deo njegovih rutina.

“Nisam spreman na prečice kada je reč o ishrani. Uglavnom pijem vodu ili kokosovu vodu. Hidratacija je vrlo važna stvar, a prva stvar koju radim ujutro je da popijem vodu i uradim istezanje. Konzumiran kvalitetna mesa; piletinu, lososa, goveđe odreske i uz to obilje povrća i voća, posebno banana. Tu su naravno jaja koja najčešće konzumiram u vidu omleta kojeg uzimam u vreme branča. Izbegavam ugljene hidrate, ali sam ljubitelj slatkog krompira”, kaže slavni MMA borac.

8 saveta iz Premijer lige: Kako se hrane profesionalni fudbaleri?

Proteini su veoma važni u oporavku tela, a takođe čine važan segment Mekgregorove ishrane.

Pročitajte i  Kako da se isklešete "na brzaka"

“Adekvatan unos proteina je vrlo važan tokom priprema za mečeve jer mi pomažu da izgradim snagu mišića i da se oporavim, a najviše ih uzimam u obliku suplemenata. Posebno ističem one protein proizvode koji ne sadrže obilje ugljenih hidrata i masti u sebi. Stalno se šalim kako ću nakon karijere konačno moći uživati u stvarima koje mi sada nisu dozvoljene poput uživanja u slatkišima. Ali u suštini volim zdrave stvari jer znam da su mi veoma korisne kada je reč o mojoj karijeri”, dodaje Mekgregor.

Dugo isčekivani boks spektakl između Mejvedera i Mekgregora održaće se 26. avgusta u T Mobile areni u Las Vegasu, a procenjuje se da će dva borca zaraditi 180 miliona dolara. Njih dvojica su trenutno na mini turneji u četiri svetska grada koja uključuje pres konferencije koje su prepune verbalnih prepucavanja.

  

D.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *