ZA VELIKE MIŠIĆE: Proteinski šejk od tri sastojka (VIDEO) - Men`s Health

ZA VELIKE MIŠIĆE: Proteinski šejk od tri sastojka (VIDEO)

Dizanje tegova je samo jedan segment izgradnje snažnih i skladno oblikovanih mišića. Pored vežbanja potreban je i odgovarajući unos kalorija i zdravih nutrijenata. U slučaju vrhunskih sportista koji imaju nameru sticanja mišićne mase postoji pravilo unosa dodatnih 200 do 400 kalorija dnevno na već postojeći režim ishrane.

SPREMNI STE ZA TRANSFORMACIJU? Ovih 5 stvari treba da znate o izgradnji mišića!

Da bi svojim klijentima obezbedio kalorije u tim brojkama, poznati fitnes trener Bobi Maksimus je osmislio proteinski šejk koga je nazvao “Šejk za hitne slučajeve”. Baziran je na zdravim prirodnim namirnicama i pravi se za samo 30 sekundi.

Sok od pomorandže koji ide u njega obezbeđuje brzo digestivne ugljene hidrate, vitaminre i minerale. Whey protein sa druge strane predstavlja odličnu dohranu mišiću i postavlje temelje za njihov rast. S druge strane omega 3 masti iz ribljeg ulja smanjuju zamor mišića nakon treninga.

Bobi Maksimus je neko ko jako veruje u snagu ishrane i smatra da je previše planova za ishranu u poslednje vreme pogrešno osmišljeno, odnosno da unos kalorija nije adekvatan fizičkoj aktivnosti koju vežbači praktikuju. Preslab unos hrane po njegovom mišljenu samo sabotira napredak svakog vežbača i utiče da se oni osećaju neraspoloženo.

Pogledajte i 10 stvari koje svaki muškarac treba da zna o proteinu u prahu

Ovaj šejk je egzemplarni primer kako na brz način možete spremiti napitak koji će vam pružiti sve neophodne nutrijente nakon jednog treninga.

RECEPT

Sastojci:

  • 1 čaša soka od ceđene pomorandže
  • 1 kašika ribljeg ulja
  • 1 merica whey proteina sa ukusom vanile

NUTRITIVNI SASTAV

  • 350 kalorija
  • 29 grama ugljenih hidrata
  • 15 grama masti
  • 24 grama proteina

D.R.

Pročitajte i  4 načina da osvežite svoju bradu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *