SNAGA BICEPSA: Landmine koncentracioni pregib (VIDEO) - Men`s Health

SNAGA BICEPSA: Landmine koncentracioni pregib (VIDEO)

Koncentracioni pregib bučicama je klasična bodibilding vežba još od samih početaka ovog sporta. Muđutim, za pun razvoj ovog mišića potreban je čitav niz vežbi koje podrazumevaju različite pokrete kako bi mišić bio izložen različitim izazovima. Jedna od vežbi koja je pokazala najbolje rezultate je i landmine pregib sa šipkom.

Najbolji 45-minutni trening za biceps: 5 vežbi za ruke kakve ste oduvek želeli

ZAŠTO TREBA DA RADITE OVU VEŽBU?

Krajevi šipke su mnogo deblji od hvata bučica pa će vam biti potrebna veća snaga da radite pregib što će na kraju proizvesti i veću snagu stiska ruke i podlaktice. Takođe će doći i do veće aktivacije čitave ruke ali i manjeg pritiska na laktove. Fitnes treneri savetuju da sa vremena na vreme menjate bučice sa širim i užim hvatom kako biste izazvali svojevrstan mišićni stres koji će dovesti do većeg napretka.

Landmine pregib kreira jedinstvenu putanju pokreta za koju mnogi koji su probali ovu vežbu kažu da je mnogo komfornija od varijacije sa bučicama. Posebno je preporučljiva vežbačima koji su predhodno lomili ruke, jer se lakše prilagođava mogućoj asimetriji kostiju.

Vredno vežbate, a još nemate bicepse? Sigurno pravite ove greške!

Sve što vam je potrebno za izvođenje ove vežbe je jedna olimpijska šipka i par tegova. Možete koristiti landmine postolje ili šipku jednostavno staviti u ugao gde se spajaju dva zida. Preporučuje se da je radite sa 2 do 3 serije uz 15 ponavljanja na kraju vašeg treninga ruku kao završnu vežbu. Što se tiče opterećenja možete raditi bez tegova ili sa tegovima od 2,5 ili 5 kilograma. U zavisnosti od vaše trenutne forme možete dodavati tegove sa većim težinama.

Pročitajte i  Istina o kardiu i mišićima

D.R.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *