ZA NOVI MIŠIĆNI RAST: Trening rutina od 100 ponavljanja - Men`s Health

ZA NOVI MIŠIĆNI RAST: Trening rutina od 100 ponavljanja

Stara dogmatska razmišljanja o velikom broju ponavljanja za trenutak stavite na stranu. I dok se trening praksa od 8 do 12 ponavljanja pokazala kao delotvorna u pogledu kreiranja mišićne mase, ustanovljeno je da ekstreman broj ponavljanja podiže rast mišića i formu na viši fitnes nivo. S obzir da je program od 100 ponavljanja izuzetno zahtevan naše telo će biti primorano da bude celokupno aktivno, pa je i to jedan od njegovih pluseva.

Fitnes trikovi za najspremnije: Kako da uradite 100 sklekova bez pauze?

Jednu seriju radite sa 100 ponavljanja koristeći tehniku odmora samo kada je to neophodno. Težine bi trebale biti drastično manje od onih koje koristite tokom regularnih treninga.

ZAŠTO JE KORISAN?

Izvođenjem 100 ponavljanja u jednoj seriji vaši sporo trzajući mišići će biti mnogo više aktivirani. Ovaj metod će takođe snabdeti mišiće sa više krvi nego što je to slučaj sa standardnom rutinom, što u praksi znači da više nutrijenata doći do izolovanih delova mišića. Uz ovaj program nećete steći ogromnu snagu , ali ako ga radite na strateški način pokrenućete procese koji će uzrokovati mišićnu hipertrofiju.

KADA TREBA DA GA KORISTITE?

Možete da kreirate kompletan trening program oko ovog metoda ili da ga koristite na kraju treninga. Ukoliko su vam neki delovi tela slabiji, program 100 ponavljanja je izvrstan da pokrenete tu mišićnu grupu.

Pogledajte i 5 najboljih vežbi koje stimulišu rast mišića i testosterona!

OSNOVE PROGRAMA

  • Izaberite tri do četiri vežbe po jednoj mišićnoj grupi. Izvodite samo jednu seriju od 100 ponavljanja po vežbi. Serije za zagrevanje nisu neophodne, ali neki vid dinamičnog zagrevanja je poželjan.
  • Koristite težine koje su otprilike jedna trećina težina koje koristite u standardnoj šemi od 10 ponavljanja. Dakle, ako inače dižete u nekoj vežbi 100 kilograma sada to radite sa 30 kilograma.
  • Idealno bi bilo kada biste izdržali do 60 ili 70 ponavljanja a zatim nakon pauze da nastavite do broja 100.
  • Uzimajte pauzu u broju sekundi koji je ekvivalentan broju ponavljanja koje su vam ostale do kraja. Ako ste uradili 64 ponavljanja uzmite pauzu od 36 sekundi.
  • Da biste brojali sekunde odmora koristite štopericu na satu ili telefonu.
  • Ukoliko ste u stanju da odradite 70 ponavljanja bez pauze, trebali biste da povećate težine.
  • Izaberi tri bilateralne vežbe tako da ne morate da radite 100 ponavljanja sa svake strane odvojeno.
Pročitajte i  Tri ideje za vežbanje na otvorenom

Junaci našeg doba: Simeon Panda!

D.R.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *