Fitnes izazov: Snažne grudi za samo 5 minuta dnevno! - Men`s Health

Fitnes izazov: Snažne grudi za samo 5 minuta dnevno!

Treninzi u teretani su konstantna borba između stvari koje želite i stvari koje su vam stvarno potrebne. U tom međuprostoru vežbači često zanemaruju rad na takozvanim slabim tačkama i drže se uobičajnih rutina. Mnogi od njih nakon nekog vremena odustaju od treninga uz izgovor kako nemaju vremena za te aktivnosti. Međutim, čak i uz minimalnu posvećenost i redovnu fizičku aktivnost mogu se postići odlični rezultati. Ovaj efikasan trening koji ne zahteva dodatnu opremu nastao je kao deo priprema kanadskih specijalaca. U pitanju je fitnes izazov sa sklekovima koji uključuje povećanje obima rada koji pritom snažno pogađa sve grupe pektoralnih mišića.

Pogledajte i 3 jednostavne vežbe za sagorevanje masnih naslaga (koje možete da radite bilo kad i bilo gde)

PETOMINUTNI IZAZOV SKLEKOVIMA

Prvog dana radite sklekove što više možete. Napravite pauzu od 60 sekundi, a zatim pređite na drugu seriju sklekova do otkaza. Računajte samo one sklekove koje ste odradili u punom opsegu. Kada osetite umor i nemogućnost pravilnog izvođenja vežbe, prestanite sa radom. Izbrojte ukupan broj sklekova koje ste uradili. To je početna tačka.

Na primer, ako ste bili u mogućnosti da uradite 20 savršenih sklekova u prvoj seriji, a zatim recimo 13 u drugoj seriji, vaš ukupan broj će iznositi 33 (20+13). Kada ste odredili taj početni broj, dodavaćete po jedan sklek svakog dana u narednih 90 dana. Dakle, drugog dana uradite 34 skleka, trećeg dana 35 sklekova a četvrtog 36 sklekova.

#Testiraj snagu: Koliko sklekova sa tapšanjem možete da uradite?

Ritam ovog programa izgleda ovako: radite što više pravilnih sklekova u prvoj seriji. Zatim uzmite pauzu od 60 sekundi a onda u drugoj seriji takođe uraditi maksimalan broj sklekova. Odmorite se dodatnih 60 sekundi i nastavite sve dok ne dođete do zadatog broja sklekova za taj dan. Vodite računa da mini trening ne traje duže od 5 minuta.

Pročitajte i  Planina vs. Ultimat fajter: Pobeđuje li snaga ili brzina?

Ovu rutinu radite 90 dana kao izolovani program ili kao dodatak vašem trenutnom treningu u teretani. Ako vam se svidi, program produžite na 180 dana. Lepota ovog programa leži u činjenici da možete da ga okončate kada budete zadovoljni postignutim rezultatima. Posebno je koristan kao akselerator već postojećem programu koji radite u teretani. Bez obzira u kakvoj ste fizičkoj formi, za 90 dana uspećete da stvorite veće, šire i snažnije grudne mišiće. Srećno!

D.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *