Kardio treninzi i izgradnja mišića - Men`s Health

Kardio treninzi i izgradnja mišića

Ukoliko izbegavate traku za trčanje u širokom luku i isključivo radite čučnjeve u strahu od katabolizma mišića, moglo bi se reći da činite medveđu uslugu svom organizmu. Čak šta više, kombinovanje treninga za noge između vežbi sa tegovima i trkačkih treninga povećaće masu mišića na vašim nogama za 28 procenata.

Efikasan način da nabildujete mišiće: 8 treninga zbog kojih ćete zavoleti KARDIO

Strah od gubitka kilograma radeći kardio treninge se pokazao kao neopravdan, a sama istraživanja su pokazala da kombinacija treninga izdržljivosti i treninga otpora uzrokuje specifičnu stimulaciju proteina koja kasnije vodi ka većoj mišićnoj masi. U prilog toj tezi ide i podatak jedne američke studije koja je ustanovila da isključivo izvođenje čučnjeva usporava razvoj brzo trzajućih mišića koji su presudni za stvaranje mase.

Pogledajte i Trening koji će vam spržiti masne naslage za samo 12 minuta

Kombinacija ove dve fitnes discipline popraviće vaš fitnes nivo za čitavih 8 procenata, bez dodatnog unosa proteinskih suplemenata. Praksa je pokazala da je prosečnom vežbaču dovoljno dva 30-o minutna treninga na traci nedeljno kako bi primetili konkretne fizičke promene na telu.

D.R.

Pročitajte i  Trening za isklesane trbušnjake
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *