Novi talas snage - Men`s Health

Novi talas snage

Kod svakog od doleopisanih parova vežbi uradite šest ponavljanja prve, a zatim bez odmora i šest ponavljanja druge vežbe, pa se tek nakon toga odmorite dva minuta. Za svaki par uradite po tri superserije.

1. SUPERSERIJA
PLIOMETRIČNI SKLEKOVI
Zauzmite uobičajeni položaj za sklekove. Naglo spustite trup ka podu i odmah se energično dignite tako da vam se dlanovi pri tom odlepe od poda. Bez zadržavanja, ponovo naglo spustite trup ka podu i energično dignite u početni položaj.

POTISAK S GRUDI SA BUČICAMA
Uzmite teške bučice i lezite leđima na ravnu klupu. Bučice držite u ispruženim rukama iznad grudi s dlanovima okrenutim prema stopalima. Zatim polako spustite ruke ka grudima pazeći da vam laktovi budu pod pravim uglom u odnosu na trup. Kada vam šake budu u visini grudi, zadržite se za trenutak u tom položaju, a zatim ponovo podignite ruke.

2. SUPERSERIJA
EKSPLOZIVNI POSKOK
Stanite ispred masivne klupe i podignite na nju desno stopalo. Odrazite se, i držeći trup uspravno, poskočite uvis što više možete. Prilikom poskoka zamenite noge tako da vam se, kad doskočite, na klupi nađe leva noga. Odmah potom ponovite poskok i ponovo zamenite noge.

PENJANJE NA KLUPU SA BUČICAMA
Stanite ispred klupe sa bučicama u rukama. Popnite se na klupu desnom nogom pazeći da vam pri tom leđa budu prava. Zatim se spustite i odmah ponovite isto levom nogom.

3. SUPERSERIJA
SKLOPKA
Lezite na pod i potpuno ispružite ruke i noge. Istovremeno podignite ruke i noge i pokušajte da rukama dotaknete prste na nogama. Zadržite se na trenutak u tom položaju, a zatim se polako vratite u početni položaj.

PREGIB TRUPA NA LOPTI, S TEGOM
Lezite na loptu za aerobik držeći teg na grudima. Istovremeno podignite gornji i karlični deo trupa, zadržite se na trenutak u tom položaju, a zatim se polako vratite u početni položaj.

Pročitajte i  Trening za celo telo: Program za oporavak mišića
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *