Trening s sopstvenom težinom: 9 predmeta koje možete da iskoristite za kućni trening - Men`s Health

Trening s sopstvenom težinom: 9 predmeta koje možete da iskoristite za kućni trening

Kućni trening ima dosta pogodnosti: ne treba vam novca i lakše ga možete uklopiti u vaše svakodnevne obaveze.

Ako trening isključivo radite u jednoj prostoriji sa istim vežbama, brzo ćete zapasti u rutinu, ali na sreću brojni predmeti pružaju priliku da budete kreativni.

Otkrivamo 9 kućnih predmeta koji vam mogu pomoći da efikasno trenirate i izgradite mišićavo telo: 

Pogledajte i Tridesetominutni kućni trening koji topi masne naslage

UPUTSTVO

Izaberite 5 do 7 vežbi sa liste i radite ih po kružnom principu. Svaki pokret radite u trajanju od 30 sekundi. Ukoliko je pokret unilateralan, izvodite pokret 30 sekundi na jednoj strani, napravite pauzu od 15 sekundi, a zatim pređite na drugu vežbu. Kada završite čitav krug odmorite se od jednog do dva minuta, ukupno radite od 2 do 4 kruga.

STO

Vežba: SKLEKOVI S TAPŠANJEM

Ruke postavite na ivicu stola, a stopala iza tela tako da budete u kosom položaju. Spuštajte telo do nivoa stola, a zatim se podižite u eksplozivnom pokretu. U međuvazduhu udarite dlanom u dlan i vratite se u početni položaj.

STOLICA

Vežba: STEP UP I ISKORAK UNAZAD 

Stavite stolicu ispred sebe, zakoračite jednom nogom, a zatim se vratite unazad i istom nogom uradite iskorak unazad. Nakon toga sve ponovite sa drugom nogom.

Bez opreme i teretane: 4 pokreta koja će izgraditi vaše mišiće ovog vikenda

TOALET PAPIR

Vežba: STACK IZDRŽAJ 

Uzmite 3 do 4 rolne toalet papira i stavite ga jedan preko drugog. Spustite se u položaj izdržaja, a toalet papir stavite sa svoje desne strane. Koristite samo desnu ruku kako bi jedan po jedan toalet papir prebacili na levu stranu. A potom isti princip primenite samo sa drugom rukom.

PEŠKIR

Vežba: SLIDE OUT IZDRŽAJ 

Ova vežba se najbolje radi na klizavijoj podlozi. Stavite peškir ispred sebe na pod i u savijenom položaju stavite ruke na njega. Iz položaja skleka povlačite ruke unapred tako da izravnate telo sa podlogom. Ovaj pokret će zapaliti trbušne mišiće.

Pročitajte i  Uskladite svoj trening

KAUČ

Vežba: PIŠTOLJ ČUČANJ S SKOKOM

Pozicionirajte se leđima okrenutim od kauča. Radite pištolj čučanj na jednoj nozi tako da vam zadnjica dodiruje pod, a zatim u eksplozivnom pokretu izvedite skok. Vežbu radite 30 sekundi na jednoj nozi, a onda pređite na drugu.

ŠERPA

Vežba: TAPŠANJE STOPALIMA 

Šerpu okrenite i stavite na tepih kako se ne bi klizala. Izvodite vežbu podizanja kolena (high knees) tako što ćete dodirivati stopala na vrhu šerpe.

Saznajte i 5 vežbi istezanja koje možete da radite dok gledate TV

PAPIRNI TANJIRI

Vežba: ISKORAK UNAZAD I LATERALNI ISKORAK 

Papirni tanjir postavite ispod stopala koje klizi, a potom izvodite iskorak unazad, privucite stopalo u početnu poziciju. Nakon 30 sekundi izvođenja ovog pokreta pređite na lateralni iskorak.

Otkrijte i 8 predmeta koje možete iskoristiti za kućni trening

KREVET

Vežba: SKOKOVI

Zamislite da radite vežbu skoka na klupu. Neka vam ruke budu aktivne dok skačete na krevet. Lagano se spuštajte, a zatim u bržem ritmu skačite.

JASTUK

Vežba: V PODIZANJE S JASTUKOM 

Držite jastuk između stopala. Vodite računa da donji deo vaših leđa uvek dodiruje pod tokom čitavog pokreta. Ispružite ruke i noge, a zatim savijte kolena privlačeći ih do grudi. Jastuk potom prebacite u ruke i pokretom pokušajte da dodirnete tačku iznad glave.

D.R.

*Najbolje savete o fitnesu, zdravlju, seksu, ishrani, stilu otkrijte na našoj Fejsbuk stranici >>> Men’s Health Srbija

*Zapratite Men’s Health Srbija i na Instagramu >>> https://www.instagram.com/menshealthsrbija/


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *