VEĆA RAMENA: 5 pokreta koja su vam neophodna za snažnije mišiće - Men`s Health

VEĆA RAMENA: 5 pokreta koja su vam neophodna za snažnije mišiće

Košulja i odelo će vam mnogo bolje stajati ako redovno radite vežbe za ramena, zar ne? Nažalost, kao i u slučaju vežbi za grudi, većina vežbača radi isključivo samo nekoliko vežbi i zanemaruje pokrete koji podstiču rad većih mišićnih grupa.

Kao što znate, izvođenje konstantno istih pokreta je loše za mišiće, jer se uvek aktiviraju isti delovi ramena, pa su u tom slučaju i povrede češće.

Zato ukoliko želite da izbegnete neke od ovih stvari, radite sledeće vežbe.

Spremni za poziranje: Trening 4×10 za savršena ramena i trbušnjake

VESLANJA

Svi mišići rotatora trupa aktiviraju rad lopatica i obezbeđuju stabilnost koja utiče na zdravlje čitavog ramenog pojasa. Pokreti veslanja su najbolji način da to i ostvarite. Pre treninga, između serija i vežbi, pokreti veslanja sa manjim težinama će vam pomoći da zagrejete svoja ramena pre vežbi sa velikim težinama. Nemojte da se opterećujete težinama, već se fokusirajte na same pokrete.

POKRET POTISKA

Stojeći potisak šipkom je jedan od najvažnijh pokreta za izgradnju većeg gornjeg dela tela, posebno ramena. Radeći ovu vežbu sa većim težinama u manjem broju ponavljanja podstać ćete rast mišića. Kada radite trening za ramena ovu vežbu radite kao prvu, dok vam je snaga i koncentracija još na maksimumu.

Najteži trening za ramena: 8 vežbi bučicama za brutalne mišiće

IZGRADNJA DELTOIDA

Zapostavljanje mišića deltoida može biti velika greška koja za rezultat može imati nastanak mišićnog disbalansa u tom delu tela kao i nastanak mogućih povreda. Većina vežbača deltoide vežba radeći samo jednu vežbu- odručenje bučicama u pretklonu. To je sasvim sigurno dobra vežba, ali prilikom izvođenja sa većim težinama najviše pati sama tehnika. Umesto standardnog pokreta probajte varijaciju, u kojoj ćete šake pomerati ispred lica umesto nadole. Na taj način postavićete ruku i šaku u mnogo bolju poziciju i tako bolje targetirati mišiće deltoida.

Pročitajte i  4 vežbe za snažne i ogromne bicepse

VEŽBE NA SAJLI ZA NOVE IZAZOVE

Osnovna razlika između vežbi sa bučicama i onih na sajli leži u tenziji i uglu sile koja deluje na telo. Vežbe sa sajlom na kros mašini su efikasnije, jer možete podesiti težinu i postavljanje tela u startnoj poziciji, tako da postoji mehanička prednost koja na snažniji način pogađa mišiće. Umesto da radite lateralno podizanje bučica, probajte jednoručno podizanje ruke na sajli, jer ćete tako mnogo više zaštititi svoja ramena.

Pročitajte i Za 30 minuta do 3D ramena

IZBEGAVAJTE SLEGANJE SA VELIKIM TEŽINAMA

Izbacite sleganje ramenima koje radite sa velikim težinama. Fitnes treneri umesto toga preporučuju podizanje šipke do brade, jer ona obezbeđuje funkcionalniji opseg pokreta. Kroz tu vrstu pokreta na harmoničniji način ćete podstaći rad mišića ramena. Na početku vežbu radite kroz tri do maksimalno pet serija, a kada potom steknete samopuzdanje i savladate tehniku povećajte volumen i intenzitet.

D.R.

*Najbolje savete o fitnesu, zdravlju, seksu, ishrani, stilu otkrijte na našoj Fejsbuk stranici >>> Men’s Health Srbija

*Zapratite Men’s Health Srbija i na Instagramu >>> https://www.instagram.com/menshealthsrbija/


Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *