Trening besmrtnosti - Men`s Health

Trening besmrtnosti

Tvajt koristi nemilosrdnu trening rutinu zvanu “izduvna cev“ trening sa 100 ponavljanja koji uništava kalorije, sagoreva salo i ostavlja vas, uh, izduvanim. “Izduvna cev“ ima dva “kraja“, vežbanje i oporavak, objašnjava Den Džon, Tvajtov kolega i instruktor treninga snage. “Vežbe su osmišljene tako da vas ’napumpaju’“, kaže on, “ali oporavak je podjednako važan.“

Metod oporavka Tvajtove “izduvne cevi“ onog trenutka kada završite vežbu, mirno i kontrolisano udahnite i izdahnite osam puta kroz nos. “Oduprite se želji da dahćete, da se vrpoljite ili da menjate pesme na ajpodu“, kaže Džon. Odmah zatim započnite sledeću vežbu.

UPUTSTVA
Primenite ovu rutinu na kraju svog redovnog treninga ili kao intenzivni kružni trening koji možete izvoditi praktično bilo gde. Vežbe radite prikazanim redosledom u onim vežbama u kojima je potrebno opterećenje, preporučuje se girja od 16 kilograma. (Ako vam je to previše, smanjite težinu.) Uradite 25 ponavljanja, primenjujući metod oporavka “izduvne cevi“ između svake dve vežbe (i nakon poslednje).

ČUČANJ SA PEHAROM
Uzmite u ruke girju ili bučicu i stanite sa stopalima razmaknutim tek nešto malo više od širine ramena. Uhvatite teg obema boxPluginImg rukama i držite ga vertikalno uz grudi, s laktovima okrenutim naniže. Prirodno izvijenih leđa, izbacite kukove unazad, savijte se u kolenima i spuštajte se u čučanj dokle god možete. Potom se dignite u početni položaj i ponovite vežbu.

ZAMAH SA GIRJOM
Savijte se u kukovima, uhvatite girju ili bučicu obema rukama i držite je ispruženim rukama ispred sebe. Blago se zanjišite unazad i “zabacite“ girju između nogu. Potom stegnite gluteuse, snažno izbacite kukove napred i zamahnite girjom do boxPluginImg visine ramena. Pustite da impuls deluje na teg. Obrnutim redosledom pokreta vratite teg između nogu i nastavite da zamahujete.

Pročitajte i  Vežbe za trbušnjake

SKLEK SA ČUČNJEM
Stanite sa stopalima razmaknutim nešto više od širine ramena. Savijte se u kukovima i kolenima i spuštajte se u čučanj, boxPluginImg sve dok ne spustite šake na pod. Potom izbacite noge unazad, u položaj za sklek, a potom odmah, obrnutim redosledom pokreta, brzo ustanite iz čučnja. To je jedno ponavljanje. Da biste dodatno otežali vežbu, iz čučnja možete da skočite umesto da se uspravite.

SKOK SA RAZNOŽENJEM (JUMPING JACK)
boxPluginImg Stanite sa spojenim stopalima i rukama spuštenim niz telo. Istovremeno dignite ruke iznad glave i brzo izbacite noge u stranu. Bez pauze, obrnutim redosledom pokreta, vratite se u početni položaj. To je jedno ponavljanje.

BONUS
“Izduvna cev“ vam takođe može pomoći da postignete bolje rezultate u sportu, kaže Džon, jer vam uspeva da se izborite sa “stresom ogromnog zamora“. Posle konačnog oporavka od “izduvne cevi“, pokušajte s nekim pravim sportskim vežbama. Na primer, izvedite tri slobodna bacanja, sa prethodno pripremljenom košarkaškom loptom. “Naučite kako da se bolje nosite sa ovim stresom i možda ćete otkriti kako ste iznenada postali opasan igrač.“

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *