Zbog ovih 5 grešaka u teretani još uvek niste isklesali telo kakvo želite! - Men`s Health

Zbog ovih 5 grešaka u teretani još uvek niste isklesali telo kakvo želite!

Teško je pronaći motivaciju za trening ukoliko ne postižete vidljiv napredak. Sasvim sigurno je da pravite određene greške, ali dobra stvar je što se one mogu ispraviti.

Ovo su neke od najčešćih grešaka koje ograničavaju napredak u teretani:

Žao nam je, ali … Ove 4 vežbe izvodite potpuno pogrešno!

UVEK RADITE ISTI TRENING

Ljudi često upadaju u zamku da rade određene stvari svaki put kada počnu sa treningom. Te navike na kraju stvaraju rutinu koja utiče na to da se naš organizam adaptira na određene vežbe i tako troši manje kalorija.

Da biste videli rezultate svog rada, menjajte određene stvari u treningu, poput intenziteta i dužine vežbanja svaki put kada odete u teretanu.

Bilo bi dobro da menjate celokupan program treninga na svake tri do četiri nedelje.

ODVRAĆANJE PAŽNJE

Ako gledate u tv ekran tokom treninga već u startu ne trenirate punim intenzitetom. Umesto da se relaksirate na traci za trčanje, probajte sa treninzima intervala.

Nakon 5 do 6 minuta zagrevanja na kardio mašinama, vežbajte u najjačem ritmu u vremenu od jednog minuta, a zatim smanjite intenzitet u vežbama od dva minuta. U tom kombinovanom ritmu radite 4 do 5 rundi, trudeći se da povećevate broj intervala u svakom narednom treningu.

Pogledajte i 8 predmeta koje možete iskoristiti za kućni trening

PREVELIKA KORISTITE RUKE

Kada vaše ruke previše pomažu telu tokom treninga umesto nogu, kao rezultat će se javiti sporiji proces gubljenja kalorija. Vežbanje bez raznih pomagala pomaže u jačanju jezgra i izdržljivosti tela. To se najbolje vidi na primeru trake za trčanje, sprave koja je namenjena kardio programu. Mnogi vežbači stavljaju ruke na bočne rukohvate dok trče i tako poništavaju puno dejstvo ove vežbe.

Pročitajte i  Trening ketlbelom za mršavljenje: Sagorite 400 kalorija za 20 minuta!

NE KORISTITE NAGIB

Uvek je bolje trčati na otvorenom, ali ako to već niste u toj mogućnosti postarajte se da koristite razne uglove nagiba na traci za trčanje. Na taj način stimulisaćete delove tela kao u slučaju trčanja na otvorenom, poput gluteusa u zadnje lože.

Saznajte i Ovo su greške koje pravimo na traci za trčanje

PREVELIK UNOS NAMIRNICA PRE TRENINGA

Nema potrebe da pijete sportska pića celo popodne, jedete energetske pločice tokom treninga, a zatim nakon vežbanja da uzimate i proteinske šejkove. Umesto toga, ograničite unos kalorija na brojku 300 pre samog vežbanja, što je isti broj kalorija koje ćete potrošiti tokom prosečnoh 30-minutnog treninga. Sve iznad toga vam neće pomoći da skinete suvišne kilograme.

D.R.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *