Odlučan korak - Men`s Health

Odlučan korak

Dobro istrenirano telo (čitaj bicepsi) u praksi ne znači ništa ako stoji na pilećim nogama. Predlažemo vam nekoliko vežbi za treniranje glavnih mišića donjeg dela tela – listova, bedara i zadnjice. Uradite dve do tri serije svake opisane vežbe, a zatim se odmarajte otprilike 60 sekundi.

MRTVO DIZANJE SA BUČICAMA
Zauzmite stabilan stojeći položaj (stopala su u širini ramena). Bučice u ispruženim rukama, oslonite na bedra. Sa blago savijenim kolenima i kičmom, spuštajte se u pretklon sve dok vam gornji deo trupa ne bude gotovo paralelan sa podom. Zadržite se za trenutak u tom položaju, a zatim pritisnite pete o pod i ispravite trup. Uradite osam do deset ponavljanja.

ISKORAK U STRANU
Sa bučicama u rukama zauzmite stabilan stojeći položaj. Napravite veliki korak u stranu pod uglom od 45 stepeni i spuštajte telo sve dok vam bedro savijene noge ne bude paralelno sa podom. Vodite računa da koleno ostane iznad stopala (ne sme prelaziti liniju prstiju) i da je stopalo ispružene noge okrenuto prema napred. Ispruženu nogu vratite polako u početni položaj. Ponovite isto na drugu stranu. Uradite šest do osam ponavljanja za svaku nogu.

ISKORAK NA JEDNOJ NOZI
Sa bučicama u rukama zauzmite stabilan položaj. Ris desne noge položite na klupu koja je postavljena otprilike metar iza vas. Spuštajte telo naniže dok vam bedro prednje noge ne bude paralelno sa podom. Zatim se, držeći leđa pravo, vratite u početni položaj. Uradite šest do osam ponavljanja, a zatim zamenite noge.

DIZANJE PETA
Uhvatite par teških tegova i počnite da koračate, a pri svakom koraku dignite pete što više možete. Radite to sve dok vam ruke ili listovi ne otkažu.

Pročitajte i  Ispit za najbolje, najspremnije i najjače vežbače
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *