Želite da izgradite brutalnu snagu? Ova 4 pokreta će ojačati vaše telo! - Men`s Health

Želite da izgradite brutalnu snagu? Ova 4 pokreta će ojačati vaše telo!

Svaki sportista se suočava sa svojim slabostima u treningu koje treba ispraviti. Men’s Journal vam pomaže da prepoznate na vreme svoje slabosti i uspešno ih prevaziđete.

SLABOST: STAGNIRATE SA TEŽINAMA NA ČUČNJU

REŠENJE: BUGARSKI ČUČANJ

Standardni čučnjevi ne pogađaju najbolje mišiće unutrašnje strane butina, a i teško je ostvariti dobar balans nogu. Da biste pogodili te mišiće i ojačali snagu čučnja radite tradicionalni bugarski čučanj bučicama.

Radeći ovu kompleksnu vežbu popravićete opseg pokreta i izolovati mišiće koji su vam najslabiji. Koleno zadnje noge koja je postavljeno na klupu spuštajte što niže možete, a vežbu radite kroz 4 serije sa 10 ponavljanja.

Veća leđa 6 najboljih vežbi

SLABOST: POTISAK IZNAD GLAVE

REŠENJE: FRANCUSKI POTISAK

Ukoliko niste zadovoljni svojim izvođenjem potiska iznad glave, pokušajte s vežbom francuskog potiska. Fiksirajte ruke, izolujte mišić i radite vežbu kroz 4 serija po 10 ponavljanja.

Pogledajte i Trening koji gradi veće i jače ruke

SLABOST: NEPRAVILNA TEHNIKA MRTVOG DIZANJA

REŠENJE: MRTVO DIZANJE SA PAUZAMA

Najčešći problem kod mrtvog dizanja nastaje u tački neposredno nakon podizanja šipke sa poda. Zbog toga pre svega akcenat mora biti na tehnici, pa je poželjno da vežbu radite sa manjim težinama. Koncentrisane pauze prilikom pokreta ne samo da izazivaju mišiće da više rade već tako i popravljate tehniku. Pod jakom tenzijom izvodite 4 serije sa 4 do 6 ponavljanja.

Motivacija: Telo Entonija Džošue

SLABOST: I DALJE NE MOŽETE DA URADITE ZGIBOVE

REŠENJE: EKSCENTRIČNI ZGIBOVI

Ukoliko ne možete da uradite dobar zgib od podloge ka vrhu, radite ih u obrnutom pokretu od vrha ka podlozi. Ekscentrični zgibovi imaju dvostruku svrhu: daju vam snagu i ohrabrenje da izvodite ovu vežbu, dok sa druge strane negativna ponavljanja angažuju najjača mišićna vlakna. 

Pročitajte i  4 saveta za bolje izvođenje zgibova

Sve ovo plus dodatno vreme koje će vaše telo biti pod tenzijom kao i činjenica da će vaše telo biti snažnije dovoljni su razlozi da počnete sa ovom vežbom. Veliki pritisak će biti na vašim ramenima i mišićima jezgra, a spuštajte se u ritmu od 5, 8 i 10 sekundi. Radite 4 serije sa 5 do 6 negativnih ponavljanja.

D.R.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *