Za celo telo: Najteži trening šipkom ikada! - Men`s Health

Za celo telo: Najteži trening šipkom ikada!

Poznati fitnes stručnjak Skot Ledler je napravio listu od šest najboljih vežbi sa šipkom i objasnio zašto je važno raditi ih.

BENČ PRES
3 serije, 6-8 ponavljanja, pauza 60 sekundi

Postoji razlog zašto većina vežbača počinje trening upravo benč presom. Ova vežba je kamen temeljac ako želite dobiti V izgled, a bez nje se ne može zamisliti ni jedan fitnes program.

Saznajte i 63 najbolje vežbe šipkom za čvrste trbušnjake

MILITARY PRESS
3 serije, 6-8 ponavljanja, pauza 60 sekundi

Moćan torzo je nezamisliv bez snažnih ramena, pa je zato military press u sedećem ili stojećem položaju nezaobilazna vežba. Ukoliko želite da radite na balansu ili želite da ojačate mišiće jezgra preporučuje se da radite verziju ove vežbe u stojećem položaju.

ČUČANJ
4 serije, 10 ponavljanja, pauza 60 sekundi

Iako se mnogi pomalo plaše ove zahtevne vežbe, čučnjevi su osnova svakog programa za sticanje mišićne mase. Još jedna prednost ove vežbe je što se može raditi sa velikim težinama i vrećim brojem ponavljanja od čega će imati korist mišići celog tela.

Saznajte i Završnica šipkom koja prži masne naslage

MRTVO DIZANJE
3 serije, 5 ponavljanja, pauza 60 sekundi

Ova vežba spada u kategoriju primarnih pokreta koji jačaju velike mišićne grupe, poput leđa i gluteusa. Takođe je i test za snagu vašeg donjeg dela leđa.

VESLANJE U PRETKLONU
4 serije, 8 ponavljanja, pauza 60 sekundi

Izbegavanje vežbanja leđnih mišića dovodi do mišićnog disbalansa, što na kraju vodi do ozbiljnih povreda. Veslanjem jačate sve mišićne grupe leđa, pravite fizički balans tela i popravljate držanje.

Saznajte i Jednostavni trikovi za trening šipkom

SLEGANJE RAMENIMA
4 serije, 6 ponavljanja, pauza 60 sekundi

Ova vežba mora da bude deo vašeg ozbiljnog fitnes programa, delom zbog estetike (sleganje pomaže da vaš torzo izgleda impresivniji), a delom zbog toga što će koristi imati vaš ego jer ćete moći dizati velike težine. Ukoliko vam ne odgovara da držite šipku sa zatvorenim nathvatom probajte sa kombinovanim

Pročitajte i  Neobični benč pres

D.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *