2.200 sklekova za 60 minuta: Australijanac u 50. godini oborio Ginisov rekord u sklekovima - Men`s Health

2.200 sklekova za 60 minuta: Australijanac u 50. godini oborio Ginisov rekord u sklekovima

Čak ni povreda ramena nije sprečila Karltona Vilijamsa u nameri da obori rekord po broju sklekova u okviru 60 minuta. Ovaj uporni Velšanin je u jednoj teretani u Australiji oborio rekord, popravivši do tada važeći rezultat od 1,874 skleka u jednom satu.

Vilijams koji ima 50 godina, spremao se tri meseca za ovaj podvig.

Saznajte i Kako da uradite 50 savršenih sklekova

„Moje telo je u kondiciji koju sam imao sa 25 ili 30 godina, nikad nisam konzumirao alkohol i psihoaktivne supstance, a uz sve to ja sam i vegeterijanac“, kaže ovaj fantastični sportista koji sa svojih 167 centimetara i 57 kilograma postavlja nove granice u fitnesu.

Sklekovi su bez dileme jedna od najboljih vežbi za ruke, ramena, grudi i sveukupnu snagu tela i vrlo je važno da se pravilno izvode. Prema pravilima Ginisove knjige rekorda, pravilan sklek podrazumeva spuštanje tela sve dok zajedno sa laktovima ne formira ugao od 90 stepeni. Telo mora biti u pravoj liniji bez savijanja kolena ili struka.

#TestirajSnagu: Koliko sklekova sa tapšanjem možete da uradite?

Statistika kaže da je potrebno raditi 37 sklekova po minutu ili jedan i po sklek po minutu da bi se postigao ovaj izvanredni rezultat. Vilijams je tokom samog obaranja rekorda uzimao nekoliko kratkih pauza u vidu klečanja na kolenima. Sat se ni u jednom trenutku nije zaustavljao. Imao je i ogromnu podršku od strane svojih prijatelja koji su ga stalno ohrabrivali.

Zahvaljujući ovom izvanrednom rezultatu stekao je veliku popularnost u Velsu. Međutim, on se na zaustavlja na tome i želi još jednom da obori rekord i da izvede neverovatnih 2,300 sklekova za sat vremena.

Pročitajte i 333 sklekova dnevno za čelično telo

D.R.

Pročitajte i  Ako želite žestoko topljenje masnih naslaga, na kraju treninga uradite OVU vežbu
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *