7 stvari koje muškarci sa isklesanim trbušnjacima rade svaki dan - Men`s Health

7 stvari koje muškarci sa isklesanim trbušnjacima rade svaki dan

JAČANJE JEZGRA

Nema dileme da su sve varijante trbušnjaka veoma korisne, ali vaš prvi cilj treba biti jačanje jezgra tela. Jezgro stabilizuje čitavo telo i pomaže u transferu sile između gornjih i donjih udova. Veliki broj vežbača ima dobre trušnjake zahvaljujući pokretima koji stabilišu čitavo telo. Tu prednjače vežbe koje dominiraju u krosfitu i olimpijskim treninzima dizanja tegova. Vežbe poput nabačaja na grudi i izbačaja iznad glave spadaju u kategoriju najkorisnijih u jačanju trbušnog zida.

ZDRAVI UGLJENI HIDRATI

Dobri trbušnjaci zahtevaju unošenje zdravih ili složenih ugljenih hidrata. Namirnice poput organskih žitarica, slatkog krompira, pasulja i voća daće vam neophodnu energiju da izgurate intenzivan trening, da ubrzate oporavak i tako pokrenete proces topljenja masnih naslaga. Istraživanje objavljeno u magazinu Sports Medicine pokazalo je da ugljeni hidrati ne samo što popravljaju izdržljivost, već i u kombinaciji sa visokointenzivnim treningom najdelotvornije pokreću metabolizam. Samo jedan gram ugljenih hidrata po kilogramu telesne težine biće dovoljno za uspešnu formulu.

Saznajte i 63 najbolje vežbe šipkom za čvrste trbušnjake

FIZIČKI SU AKTIVNI

Nisu svi u mogućnosti da treniraju svaki dan, ali svejedno se potrudite da se krećete svih sedam dana u nedelji. Statično sedenje satima opušta naše mišiće, utiče loše na cirkulaciju i usporava rad metabolizma. Kada imate slobodan dan od treninga nemojte ga provoditi na kauču već ubacite neke lagane aktivnosti poput šetnje ili dobrog istezanja.
Zapamtite, dobar protok krvi je ključan u kvalitetnom oporavku tela.

MISLE O HRANI KAO O GORIVU

Ponekad sabiranje kalorija tokom dana može biti komplikovano i zbunjujuće. Ako ste imali naporan i intenzivan trening sasvim je normalno da konzumirate hranu koje je bogata ugljenim hidratima i proteinima, pa čak i dezert. Ali ako sedite u stolici tokom većeg dela dana, trebalo bi da jedete povrće i čiste proteine, osim ukoliko ne planirate da nakon posla idete na planinarenje.

Pročitajte i  Okrenite masti u mišiće

Želite savršene trbušnjake? Izbegavajte ovih 5 namirnica!

SPAVAJU 7 DO 9 SATI NOĆU

Dobar san je integralni deo u cilju ka izgradnji moćnih trbušnjaka. Manjak sna izaziva stres u telu, usporava metabolizam i pokreće hormonalni disbalans što rezultira povećanjem apetita i akumulacijom abdominalnih masti. Studija magazina Annals of Internal Medicine pokazala je da ljudi koji spavaju u proseku 8,5 sati imaju 55 procenata više šansi da izgube masne naslage od onih koji spavaju u proseku 5,5 sati.

JEDU PROTEINE U SVAKOM OBROKU

Muškarci koji imaju definisane trbušnjake se trude da u svaki obrok ubace proteine. Ćureće meso i crveno meso, proizvodi od soje i grašak su puni moćnih amino-kiselina koje doprinose izgradnji mišića. Proteini su pogotovo važni za jačanje mišića jezgra i to u vremenu od tri sata od konzumiranja. Zato ukoliko želite izradnju mišića tokom čitavog dana u svaki obrok ubacite proteine.

IGNORIŠU OBRAĐENU HRANU

Obrađena hrana je visoko rafinirana i da sadrži velike količine šećera, natrijuma, masti i drugih hemikalija koje pokreću upalne procese, pa se samim tim sporije vari i doprinosi stvaranju masnih naslaga.

4 stvari koje će vam pomoći da isklešete savršene trbušnjake

D.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *