Kako da izgradite telo Entonija Džošue: 7 brutalnih vežbi za telo boksera! - Men`s Health

Kako da izgradite telo Entonija Džošue: 7 brutalnih vežbi za telo boksera!

Novi šampion teške kategorije u IBF organizaciji, Entoni Džošua postao je veoma brzo velika sportska zvezda i novo lice boksa koji je zapao u svojevrsnu krizu.

Zahvaljujući njemu i Tajsonu Fjuriju boks dobija novo veliko rivalstvo, pre svega zbog sjajnih bokserskih veština obojice ali i velikih razlika, pre svega u izgledu tela i pogledu priprema.

Mnogi smatraju da Entoni ima najbolje boksersko telo ikada, a on je za britansko izdanje magazina Men’s Health progovorio o svojim treninzima.

TRENING S SOPSTVENOM TEŽINOM ILI DIZANJE TEGOVA?

„Treninzi bez tegova mi omogućuju da dodatno radim na kardio programu, radeći na primer eksplozivne skokove. Naravno, radim i treninge sa opterećenjem, posebno noge i to izvodeći dosta čučnjeva“, kaže Džošua.

KAKO ODRŽAVA VELIKE MIŠIĆE I MOĆ BEZ ŽRTVOVANJA BRZINE U RINGU?

Boks je izuzetno zahtevan kardio sport, u kome je brzina i eksplozivnost pokreta veoma važna. Treba uvek pronaći svoju prirodnu težinu kada trenirate. Mnogi bokseri u teškoj kateforiji su prirodno veliki i moćni, pa je njihov cilj da usklade kondiciju, brzinu i snagu.

Pročitajte i Pratite li Entonija Džošuu na Tviteru?

ISHRANA

„Jedem dosta zelenih namirnica poput spanaća i brokolija. Što se tiče mesa, preferiram piletinu i ribu koja mi obezbeđuje neophodne proteine, kao i pirinač i krompir. Ne pridržavam se striktnih satnica i broja kalorija u ishrani i pijem velike količine tečnosti. Kada sam gladan, jedem mnogo i trudim se da jedem zdravo i kvalitetno“, dodaje britanski bokser.

„Radim dosta vežbi za jačanje jezgra tela i rotacionih pokreta koji generišu snagu, pa tako brže prenosim silu prilikom pokreta. Vežbam boks metod shadow u pesku, jer je u pitanju nestabilna podloga, pa mi pomaže da održim kondiciju nogu“, otkriva Džošua

Što se tiče dnevnog rasporeda, on je sličan spartanskom načinu života. Džošua ustaje vrlo rano, a prva stvar koju trenira su kardio vežbe. Bez obzira da li vozi bicikl, pliva ili trči, trening traje u intervalu od 40 minuta. Posle toga sledi trening snage i kondicije dva sata, kratak predah i odlazak u boksersku salu. Trening boksa je najteži deo dana.

Pročitajte i  Požurite na bicikl

Opušta se sa društvom, igra video igrice (najčešće Destiny: The Taken King) kako bi prestao da razmišlja o treningu.

SAVET ZA ČITAOCE MEN’S HEALTH-A

Ako želite da isklešete savršenu formu, morate da budete uporni. Možda ćete ići u teretanu tri meseca pre leta i videti rezultate, ali nikada nećete izgledati kao bodibilder. Istrajnosti i doslednost su najbitniji. Ukoliko stalno gurate sebe izvan granice konfora, uvidećete konstantno poboljšanje.

TRENING

„Pre svega treba da poradimo na kondiciji, pa na jezgru“, kaže Džošua. Prvi set vežbi će pripremiti vaše jezgro.

Pročitajte i 10 najvećih boksera svih vremena

Vežba 1: ZAMRZNUTI V-SIT
4 serije, ponavljanje 30 sekundi, odmor 30 sekundi

Vežba 2: IZDRŽAJ
4 serije, ponavljanje 30 sekundi, odmor 20 sekundi

Sledeći ciklus vežbi će nabildovati vaše noge i gluteus

Vežba 3: ČUČANJ S ŠIPKOM
4 serije, 6 ponavljanja, odmor 2 minuta

Vežba 4: STEP UP ŠIPKOM
4 serije, 6 ponavljanja, odmor 2 minuta

Vežba 5: PODIZANJE GLUTEUSA (NA BENČU)
4 serije, 8 ponavljanja, odmor 2 minuta

Pliometrijska završnica treniga

Vežba 6: BASTARDS
3 serije, 10 ponavljanja, odmor 2 minuta

Vežba 7: SKLEKOVI S TAPŠANJEM
1 serija, 10 ponavljanja, bez odmora

D.R. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *