63 najbolje vežbe šipkom za čvrste trbušnjake - Men`s Health

63 najbolje vežbe šipkom za čvrste trbušnjake

Da li ste probali landmine trening? Ako niste, evo prilike da uz pomoć šipke za tegove i brojnih varijacija eksplozivnih vežbi, istopite masne naslage, izgradite mišiće, ubrzate metabolizam i popravite snagu i izdržljivost tela.

Landmine vežbe ne zahtevaju previše tehničkog znanja za razliku od tradicionalnih vežbi sa šipkama, pa se zato lakše uče i sigurnije su za izvođenje. Izvodeći ovu vrstu vežbi pod velikim izazovom će biti vaša sveukupna snaga ali i kukovi zbog bočnih pokreta prilikom tokom treninga. 

Zgrabite peškir umesto šipke: 3 idealne vežbe za tonus celog tela

Otkrijte 63 najbolje vežbe šipkom u videu:

KAKO PRAVILNO POSTAVITI ŠIPKU?

Većina boljih teretana ima posebno namenjen prostor gde se mogu postaviti šipke, ali se u sportskim prodavnicama takođe može naći specijalna trening oprema za ove vežbe koju možete postaviti u svojoj garaži ili jednom delu sobe.

Najpre postavite par teških tegova za šipku na pod. Zatim jedan kraj tega stavite u prostor za šipku dok drugi kraj šipke držite sa obe ruke.

Druga mogućnost je da jedan deo šipke postavite u ugao gde se spajaju dva zida. Da biste izbegli oštećenje zida ispod tega stavite peškir.

Saznajte i 6 grešaka zbog kojih još uvek nemate trbušnjake

PREDLOG ZA LANDMINE TRENING

Neće vam biti potrebne prevelike težine da biste dobili dobru strukturu trbušnjaka. Za početak su vam dovoljni tegovi od 10 ili 20 kilograma.

Postoje različite varijacije vežbi koje pogađaju doslovno svaku tačku na telu. Ovo su neke od vežbi koje bi trebalo da radite:

  • Landmine čučanj
  • Pres sa jednoručnom rotacijom
  • Landmine obrnuti iskorak
  • Abdominalno istezanje šipkom

TRENING ZA TOPLJENJE MASTI I STICANJE KONDICIJE

Pročitajte i  Izazov koji će razbiti vaše grudi i leđa

Izvodite vežbe u nizu. Pokrete izvodite u 40 sekundi, a pauze neka vam ne budu duže od 20 sekundi. Kada odradite sve četiri vežbe odmorite se jedan minut. To računajte kao prvu rundu, a ukupno radite najmanje 4 do 6 rundi.

Otkrijte i Da li je ovo najefikasnija vežba za trbušnjake?

TRENING ZA SNAGU I RAST MIŠIĆA

Za ovu vrstu treninga izvodite između 3 do 5 serija sa 6 do 12 ponavljanja kod svake vežbe. Kada završite sve serije jedne vežbe direktno pređite na sledeću.

Ukoliko bez problema izvodite jednu seriju od 12 ponavljanja, stavite dodatnu težinu da biste jače izazvali mišiće.

D.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *