3 jednostavna trika za dobijanje mišićne mase - Men`s Health

3 jednostavna trika za dobijanje mišićne mase

NE FORSIRAJTE KARDIO TRENINGE

Dizanje tegova nije omiljeno kod sportista. U zavisnosti od toga čime se bave, svako od njih će pre provesti sate na terenu igrajući basket ili fudbal nego u teretani. Međutim ako želite da na plaži ostavite utisak, umesto na kardio fokusirajte se na trening snage.

Pročitajte i Ukusan šejk za veću mišićnu masu

Naučnici su došli do saznanja da su treninzi snage i treninzi izdržljivosti u suprotnoj sprezi i imaju negativan uticaj kako na mišićnu masu tako i na izdržljivost. Vašem telu je potrebna određena energija koju unosite putem hrane kako biste mogli na treningu da date svoj maksimum.

Ukoliko vežbate duži period, a niste uneli dovoljno hranljivih sastojaka vaše telo će crpeti energiju iz zaliha kako bi mogli da izdržite trening. Savet stručnjaka je da se nekoliko meseci posvetite dizanju tegova i odlasku u teretanu, a drastično smanjite kardio treninge.

Ipak, ako trenirate fudbal ili neki drugi grupni sport koji se bazira na izdržljivosti gledajte da vam treninzi budu što kraći.

Pročitajte i 3 superserije koje grade ogromne mišiće grudi

BOGAT DORUČAK

Ako želite da dobijete na masi moraćete da unosite i veću količinu hrane. To naravno nikako ne znači da treba da jedete sve i svašta, posebno ne fast food ili bilo koju drugu masnu i prerađenu hranu koja ima visok procenat soli i trans masti.

Savet nutricionista je da, ako se aktivno bavite sportom, vaš dnevni unos kalorija bude između 3.000 i 3.500 hiljade kalorija.

Jedite hranu koja sadrži visok nivo proteina. Punomasne mlečne proizvode, sveže meso, jaja, povrće i voće. Od žitarica najbolje je da birate one sa celim zrnom.

FOKUSIRAJTE SE NA FORMU

Pročitajte i  Mišićavi tata, manje lepa ćerka?

Svakako će vam u početku podizanje velikog tereta iz čučnja predstavljati najveći izazov, ali ni to nije dovoljno ukoliko želite da izgradite mišiće vredne okretanja glave na ulici i naravno plaži.

Sigurno ste videli da neki momci u teretani ne izgledaju kao teškaši, ali da mogu dosta da podignu. To je zato što su oni poboljšali efikasnost pokreta.

Pročitajte i Mišićna masa grudi: 10 centimetara više za samo tri nedelje

Prilikom dizanja velike težine fokusirani ste na ravnomernom raspoređivanju težine čime se napetost koju osećate u mišićima ravnomerno distribuira duž celog tela umesto na određenu grupu mišića. Ako želite da dobijete na mišićnoj masi treba da kontrolišete pokrete. Usporite tempo dizanja i više se bavite formom.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *