Nabildujte ruke pomoću ova 3 saveta! - Men`s Health

Nabildujte ruke pomoću ova 3 saveta!

SVAKO PONAVLJANJE VAŽNO

Postoje stara uvrežena mišljenja da uz pomoć velikog broja serija sa umerenim težinama i malim pauzama ne možemo podstaći rast mišića. Međutim, podaci pokazuju suprotno, a studija magazina Physiological Reports to potvrđuje.

Naime, oni su upoređivali efekte treninga brzog tempa i velikog broja ponavljanja sa treninzima u kojima se radi sa većim težinama (4 serije od 3 do 5 ponavljanja sa 90 procenata vašeg maksimuma). Učesnici istraživanja su radili vežbe kao što su benč pres i veslanje, a nakon osam nedelja rezultati su pokazali da je grupa koja je radila veći broj serija imala i veći porast mišićne mase ruku.

Želite ogromne ruke? Pratite ove savete

PRAVILNE KONTRAKCIJE

Većina vežbača trenira biceps bez ikakvog znanja kako se zapravo ovaj mišić kontrakuje. Jedna od najčešćih grešaka je statičnost prilikom vežbanja koja dovodi do smanjenog opsega pokreta, a samim tim i manjih efekata.

Profesionalni treneri preporučuju biceps pregib na klupi sa krivom šipkom da opteretite mišić, a zatim da odmah potom uhvatite teže bučice obema rukama i radite pregib dok vam laktovi ne budu savijeni pod uglom od 90 stepeni. Ova izometrijska zadržavanja će maksimalno povećati angažovanost mišićnih vlakana.

Saznajte i 9 fitnes trikova za ogromne ruke

Radite tri ili četiri serije sa 15 do 20 ponavljanja, ali ako osetite bol nemojte da se forsirate.

POMERITE LIMITE

Trening za triceps završite obaveznim istezanjem. Na ovaj način ćete ostvariti veću fleksibilnost mišića, pa ćete vremenom biti spremni da dižete veće težine. Istezanja poboljšavaju protok krvi u mišićima, a to znači i brži oporavak. Radite sve varijacije treninga za triceps da biste iznenadili sam mišić i time podstakli njegov rast.

Pročitajte i  Za malo vremena bez masnih naslaga: Blic trening za top formu!

Silvester Stalone: Udarnički trening za ruke

D.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *