6 grešaka zbog kojih još uvek niste nabildovali ruke - Men`s Health

6 grešaka zbog kojih još uvek niste nabildovali ruke

PREVIŠE STE OPSEDNUTI BICEPSIMA

…ali zanemarujete svoje tricepse. Imajte na umu da tricepsi čine dve trećine vaših ruku i da nikako ne treba da ih ignorišete.

“Muškarci se često fokusiraju na mišiće koje mogu da vide: grudi, bicepsi i kvadricepsi, a zaboravljaju da imaju mišiće i na drugoj strani tela”, objašnjava lični trener Frenklin Antoian i osnivač program iBofyFit.com.

Obratite pažnju: Ogromne ruke za 20 minuta

SVAKODNEVNO TRENIRATE RUKE

Kada želite da izgradite mišiće na telu, što više trenirate, bolji će vam biti rezultati, ali morate da se fokusirate i na odmor i oporavak mišića.

“Svakodnevno treniranje mišića ruku je greška koju će napraviti svaki početnik”, kaže Antoian. Verovatno mislite da ćete brže izgraditi nadmoćne mišiće ruku ako ih trenirate što češće. Ne zaboravite da je mišićnom tkivu potrebno makar 48 sati da se oporavi pre nego što ponovo budu spremni za trening.

IZMEĐU DVA TRENINGA PROĐE PREVIŠE VREMENA

Sećate se kad smo rekli da ne treba da trenirate previše? S druge strane, ne treba ni da previše razredite svoje treninge u toku nedelje.

Saznajte i 7 najboljih vežbi za ruke ikada!

“Pokušajte da dodate trening za bicepse i triceps u toku nedelje”, kaže Antoian. “Potrudite se da 48 sati prođe između treninga, ali s druge strane postavite prioritete i mišićne grupe koje želite da razvijete”, dodaje Antoian.

VARIJACIJA VEŽBI

Budite odlučni i uporni kada su varijacije vežbi u pitanju. Nemojte da se slepo pridržavate istih pokreta, koji će u jednom trenutku prestati da deluju.

“Postoji toliko varijacija pregiba: koncentracioni, čekić, obrnuti drop setovi i još bezbroj varijacija”, kaže Antoian.

“Nemojte da upadnete u naviku da izolujete delove ruku”, kaže Antoian.

Pročitajte i  Ispit za najbolje, najspremnije i najjače vežbače

Otkrijte i 8 žestokih varijacija pregiba

VAŠA PONAVLJANJA SU ROBOTIČKA

“Muškarci se trude da dižu veće težine s manjim brojem ponavljanja, a žene smatraju da im treba što veći broj ponavljanja. Ali korišćenjem hibridnog pristupa, gde ćete menjati broj ponavljanja na svake četiri nedelje onemogućiti stagniranje u razvoju mišića”, kaže Antoian.

LOŠA FORMA

Često želite da dižete što veće težine i potpuno zanemarujete formu izvođenja vežbe i smanjite opseg pokreta koji izvodite. “

Uvek se trudite da vežbe izvodite u pravilnoj formi, kako biste postigli pun opseg pokreta. Ovo će omogućiti da angažujete što više mišićnih vlakana u toj vežbi”, dodaje Antoian.

Vredno vežbate, a još nemate bicepse? Sigurno pravite ove greške!

A.J.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *