Nabacite veće grudi - Men`s Health

Nabacite veće grudi

Njom angažujete samo jedan deo grudnih mišića, a rizik od povrede je veliki. Bolje uradite 3 vežbe sa bučicama koje aktiviraju različite delove grudnih mišića, što će doprineti njihovom razvitku, kaže Kreg Balantajn kondicioni trener iz turbulencetraining.com. “Benč pres sa bučicama vam omogućava da bezbedno koristite veće opterećenje. Kosi potisak sa neutralnih hvatom angažuje gornji deo grudi, a razvlačenje je idealna vežba za kraj, jer se radi u punom opsegu pokreta.” uzmite bučice i radite navedene serije i ponavljanja 2 puta nedeljno, sa najmanje 2 dana pauze između.

BENč PRES SA BUČICAMA
Lezite ravno na klupu sa stopalima postavljenim na tlo, držeći par bučica pravo iznad grudi (dlanovi ka napred). Lagano spustite teret tik pored grudi, i posle pauze od jedne sekunde potisnite ga na gore. To je jedno Ponavljanje. Koristite veće opterećenje sa kojim možete da uradite 3 serije od 6 ponavljanja. Obratite pažnju! Učvrstite lopatice kako bi stabilisali zglob ramena, što će vam pomoći da podignete više.

KOSI BENČ PRES SA NEUTRALNIM HVATOM
Lezite na kosu klupu i podesite je na 45 stepeni. Držite par bučica iznad grudi opruženih ruku (dlanovi ka unutra). Spustite teret do grudi, a onda ih lagano potisnite na gore. U krajnjoj gornjoj poziciji sastavite bučice. Spustite ih i ponovite. Uradite 4 serije od 8 ponavljanja. Gornjem delu grudi je potrebna dodatna serija za maksimalni rast, kaže Balantajn.

RAZVLAČENJ BUČICA
Lezite leđima na ravnu klupu. Držite bučice iznad grudi, sa blago savijenim laktovima (dlanovi ka unutra). Ne menjajući položaj ruku, spuštajte bučice 3 sekunde dok vam nadlaktice ne budu paralelne sa tlom. Zadržite kratko taj položaj, a onda podignite bučice u počeni. Uradite 3 serije od 12 ponavljanja. Sporije spuštanje tereta više puta dodatno angažuje mišiće, kaže Balantajn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *