Najbolja plejlista ikada: 25 pesama koje dižu motivaciju na maksimum - Men`s Health

Najbolja plejlista ikada: 25 pesama koje dižu motivaciju na maksimum

1. IRON MAIDEN, BLACK SABBATH

Gvozdeni zvuk za okruženje u teretani. Kada se spremate da dižete velike težine uronite u zvuk hevi metala. Podići ćete energiju do maksima, pa će vaš trening izgledati kao da diriguje bivši član ovog žestokog benda Ozi Ozborn.

2. INSTANT KARMA, JOHN LENNON

Numera koja će vas podstaći da se pokrenete. U saradnji Lenona i slavnog roducenta Fila Spektora uz brilijantnu solažu Džordža Harisona, pesma je postala veliki hit i odlična je kao nepresušan izvor inspiracije.

Plejlista Hjua Džekmena kojom ćemo pobediti stres

3. PIECE OF MY HEARTH, JANIS JOPLIN

Ovo je jedina numera sa ženskim izvođačem. Ova pesma je postala svojevremena himna jednog vremena i govori o ljudskoj potrebi da budu hrabri i uzmu stvari u svoje ruke.

4. TIME 4 SUM AKSION, REDMAN

Veliki Majk Tajson je upravo ovu pesmu izabrao za motivaciju kada je izlazio u ring. Energični ritmovi i suludo dobar tekst su odlična podloga za jak i energičan trening.

5. BLACK DOG,  LED ZEPPELIN

Džimi Pejdž u najboljem izdanju i njegovi besmrtni rifovi na gitari uz moćan vokal Roberta Planta dovešće vas do prave ekstaze i uvesti na moćan način u snažan trening.

6. RIP THIS JOINTS,  THE ROLLING STONES

Mik Džeger je dokaz da uz dobru muziku i dosta kretanja možete biti fit i u svojim sedamdesetim godinama. Zarazni ritmovi ove pesme će vam popraviti raspoloženje i intenzivirati trening na recimo smit mašini.

7. DROPPIN PLATES, DISTURBED

Ovaj hevi metal bend iz Čikaga govori o muzici kao o oružj,u a to je ono što je najvažnije u muzici za trening. Ova pesma je puna nekontrolisanog besa, pa je tako savršen dekor za one teške treninge kada se napadaju maksimalne težine.

Pročitajte i Moćna plejlista Lebrona Džejmsa!

8. KAS VALKIRA, RIČARD WAGNER

I klasična muzika se našla na ovom odabranom popisu. Ova gromovita kompozicija je imala i veliku ulogu u filmskom hitu “Apokalipsa danas” a zbog svog punog volumena nije adekvatna za svačije uši. Uz nju ili ćete dobiti srčani napad ili doći do ličnog rekorda.

9. WALK, PANTERA

Ovo je neslužbena himna svih bodibildera. Uz ovj super oštri zvuk hevi metala aktiviraćete sve moždane ćelije i garantovano ćete raspaliti svaki nerv u telu. U danima kada se mučite u treningu obavezno pustite “Walk”.

10. SO WHAT CHA WANT, BEASTIE BOYS

Jedan od najuticajnijih hitova čuvenog hip-hop trojca iz Njujorka. Vrlo neobična kombinacija žanrova u kojima dominiraju elementi old school hip-hopa i stare soul škole. Ova pesma će vam pomoći da podstaknete samo jezgro tela uz nalet pozitivne energije. Zbog svog ritma dobra je dok radite trbušnjake.

11. CHEST DAY,  FRANK ZANE

Teško je ne biti inspirisan kada pesmu potpisuje slavni bodibilder Frenk Zejn koji je tri puta osvojio titulu Mr. Olympia. U lirski bogatoJ PESMI nalik ranim Dilanovim radovima, sam autor priča o izazovima treninga i snazi koju svako ima u sebi.

12. ANOTHER ONE BITES THE DUST, QUEEN

Ovaj bend ima čitav niz hitova koji su odlična podloga za fizičku aktivnost, poput “We Are the Champions”, “We Will Rock You” i “Under Pressure”. Ova navedena numera se izdvaja od drugih zbog svoje bas linije koja naprosto tera na akciju.

13. LOSE YOURSELF, EMINEM

Iako možda ne volite autora pesme, morate ovoj numeri priznati neku magičnu zaraznost. Izrazita bas linija uz intenzitet snažnih poruka. Popraviće vaše raspoloženje ali i samopouzdanje.

Pročitajte i  Poboljšajte svoj sklek

Rokova moćna plejlista za nedeljni trening tegovima!

14. RIGHT NOW,  KORN

Ova pesma će vašem emotivnom stanju dati pravi stav za ono što vam je potrebno u teretani – da se osećate moćno i spremno za izazov.

15. MOVE BITCH, LUDACRIS

Svi smo bili u fazi kad smo nezadovoljni napredkom u teretani. Uz ovu pesmu ćete svoj bes pretvoriti u ekstra silu koja će vas pogurati da uradite dodatnu seriju i finiširate na moćan način.

16. 1812 OVERTUE, ČAJKOVSKI

Rezultati uticaja klasične muzike na ljudski um i telo su iznenadili sve. I sam Čajkovski bi se iznenadio svojim izborom na ovoj listi i uticajem njegove muzike na fizičku aktivnost.

17. GONNA FLY NOW, BILL CONTI / THE ROCKY ORCHESTRA

Neke pesme su savršeno kompatibilne uz treninge. Ali ova poznata numera iz filma Roki je kategorija za sebe. Kada čujete poznati zvuk truba, naprosto ćete poželeti da popijete par živih jaja, navučete sivu pamučnu trenerku i krenete izazovima u susret.

18. MAMA SAID KNOCK YOU OUT, LL COOL J

Njegov veliki povratak nakon duge pauze šokirao je hip-hop svet. Na ivici nekontrolisane agresije ova pesma tupih basova i beskompromisnih stihova je idealna podloga i saveznik za