5 MMA pokreta koje svaki muškarac mora da zna - Men`s Health

5 MMA pokreta koje svaki muškarac mora da zna

OVERHAND RIGHT

Možda nije u pitanju najbolji tehnički udarac, ali ne može biti izveden iz čiste snage.

“Glavu sklonite sa centralne linije pomerajući je levo i desno”, kaže Grimšo, koji trenutno radi kao trener MMA u Urban Kings Gym u Londonu. “U isto vreme, udarite desnom ruku u najvišu tačku vašeg protivnika, kao da bacate lopticu u kriketu (i probijate omču), sa ciljem da se spustite do brade vašeg protivnika.”

Saznajte i Najbolji MMA borci svih vremena

REAR NAKED CHOKE

Ovo je jedan od najčešćih poteza. “Kada ste iza protivnika, stavite ruku oko njegovog vrata, tako da vam se lakat nalazi oko njegove brade”, kaže Grimšo.

“Uhvatite biceps suprotne ruke od one kojom ga gušite, a potom spustite drugu ruku iz njegovog vrata i pritiskajte dok se ne dodirnu”, kaže Grimšo.

SINGLE LEG TAKEDOWN

U pitanju je klasična rvačka tehnika koja je kreirana da biste oborili portivnika na leđa.

“Podignite jednu nogu tako da se sva njegova težina tela prebaci na drugu nogu, a potom je vucite ka nazad kako bi izgubio ravnotežu i pao na pod”, kaže Grimšo.

MMA kao način života: Nedeljni program treninga Džejmsa “Čekića” Meksvinija

GILJOTINA

Kao što samo ime sugeriše, ovo je još jedan udarac koji se bazira na pritiskanju vrata, koji će uspavati vašeg protivnika u sekundi. “To je u osnovi tipičak školski zahvat na glavi, ali sa pritiskom na obe strane grla”, kaže Grimšo.

DOUBLE LEG TAKEDOWN

Poput single leg takedown, ovaj pokret podrazumeva da pogidnete obe partnerove noge i oborite ga na zemlju. Međutim, morate da budete obazrivi, jer u ovom slučaju morate da podignete prvo partnerove ruke, pa tek onda noge.

Pročitajte i  Kako da prepoznate lošeg personalnog trenera

Kako da bez bučica izgradite snagu poput MMA zvezda?

A.J.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *