Zašto je Stef Kari najbolji igrač u NBA ligi? - Men`s Health

Zašto je Stef Kari najbolji igrač u NBA ligi?

Tim Stefa Karija, Golden Stejt Voriorsi, otvorio je sezonu sa 24 uzastopne pobede, a način na koji pobeđuju svoje protivnike ponekad izgleda sasvim nerealno. Međutim, ako bilo kog ozbiljnijeg fana NBA košarke pitate, nedvosmisleno će vam reći da je Stef Kari najbolji šuter svih vremena.

SKROMNI POČETCI

Karijev uspeh nije došao preko noći. I pored činjenice da je njegov otac Del bio uspešan NBA košarkaš, Stef je na mala vrata ušao u svet košarke. Na prvu prepreku je naišao u srednjoj školi, kada je zbog visine od samo 172 cantimetra morao drastično da promeni tehniku šuta. Celo leto je proveo vežbajući šut, a trojke je usavršavao tako što je šutirao s pet različitih tačaka, toliko dugo dok ne ubaci 100 trojki sa svake pozicije.

Saznajte i 5 stvari koje niste znali o Stefu Kariju

TEŽIM PUTEM DO USPEHA

Još kao osnovac, Stef je počeo da igra na poznatim terenima u Šarlotu, gde je njegov otac tada igrao za Hornetse. Iako krhke građe čitavo leto je provodio igrajući sa starijim i snažnijim košarkašima. Na teži način je naučio kako se izboriti sa ne baš prijatnim okruženjem.

POSVEĆENOST

Kari i danas ima neverovatne radne navike. Pre svakog meča pogađa trojke iz, verovali ili ne, tunela dvorane u Ouklendu. On sam kaže da ne postoje prečice i izgovori ukoliko želite do velikog uspeha. Samo velika posvećenost i rad na svim aspektima igre mogu talenat pretvoriti u neku ozbiljnu stvar.

MANTRA

Za razliku od mnogih sportista Stef Kari ne sluša muziku pre mečeva. On sam priznaje da ima neku vrstu meditacije koju zove “zaključavanje mozga”. Tako postiže gotovo stoprocentnu koncentraciju koja je na kraju dovela do pozitivne promene u njegovom razmišljanju i delovanju. Kada jednom uđe u to stanje fokusa, gotovo ga je nemoguće poremetiti uprkos brojnim provokacijama kojima je izložen od protivnika za vreme mečeva.

Pročitajte i  Skinite majicu

Pročitajte i Tri fitnes tajne vrhunskih košarkaša

D.R.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *