Vredno vežbate, a još nemate bicepse? Sigurno pravite ove greške! - Men`s Health

Vredno vežbate, a još nemate bicepse? Sigurno pravite ove greške!

IGNORIŠETE NEGATIVE

Ekcentričan (negativan) deo vežbi za bicepse, deo kada spustite bučice, kojim radite i ispružite bicepse doprinosi anabolizmu i nikada ne treba da ga ignorišete dok trenirate bicepse. Spuštanjem bučica preko tri do četiri sekunde u svakom ponavljanju, učiniće da dobijete na snazi i mišićima mnogo brže, nego ukoliko jednostavno spustite šipku ili bučice na kraju svakog ponavljanja.

Saznajte i 9 fitnes trikova za ogromne ruke

ISTOVREMENO TRENIRATE BICEPSE I LAT MIŠIĆE

Ne postoji ništa loše u tome da trenirate lat i bicepse istog dana, ali ukoliko vam je rast bicepsa na prvom mestu, onda je najbolje da dve grupe mišića vežbate odvojeno. Budući da lat pokreti uključuju povlačenje, oni opterećuju bicepse i smanjuju intenzitet u pregibima što rezultira dobijanjem mišića na duge i sporije staze.

RADITE PREGIB NADLAKTICOM

Muškarci se često žale da lakše izgrade mišiće nadlaktica nego bicepse izvođenjem svih tipova pregiba. Za neke je ovo slučaj snažnog disbalansa između nadlaktica i bicepsa koji treba da bude ispavljen, a muškarci sa ovim problemom treba da se fokusiraju na treniranje nadlaktica.

Potrudite se da ne počinjete pregib kontrahovanjem mišća nadlaktica. Umesto toga, držite zglob u liniji sa vašim nadlakticama od početka istezanja do kontrakcije.

Biceps pregib: 6 varijacija za moćne ruke

DIŽETE RAMENA/LAKTOVE

Neki misle da će dobiti veće bicepse ukoliko podižu laktove ili sležu ramenima na vrhuncu pregiba, a to jednostavno nije istina. Dizanjem laktova i ramena, samo ćete regrutovati anterior deltoidne mišiće u toku pokreta, a to uklanja tenziju sa bicepsa i ublažuje ozbiljnost kontrakcija.

KRIVITE LEĐA

Savijanje leđa dok radite pregib ne samo što uklanja tenziju sa vaših bicepsa, nego takođe povećava rizik od povrede kičme. Tenzija je ono što čini da mišići rastu, pa ostanite ispravljeni tokom celog opsega pokreta. Ukoliko ne možete da uradite pregib bez savijanja leđa, pokušajte sa manjim težinama.

Pročitajte i  Spremite se za najveći izazov

KORISTITE ZAMAH

Ako želite da vaši mišići rastu, morate da ih forsirate da rade. U suprotnom, savijanje u struku i korišćenje zamaha u toku pregiba ukloniće tenziju sa bicepsa i usporiti rast mišića. Ako ne možete da uradite pregib bez zamaha, pređite na lakše bučice/šipku.

6 načina da u 2016. izgradite čelične bicepse i tricepse

A.J.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *