5 odličnih razloga da već danas krenete u teretanu - Men`s Health

5 odličnih razloga da već danas krenete u teretanu

DRASTIČNO ĆETE UBRZATI METABOLIZAM

Verovatno se stalno susrećete sa savetima kako da ubrzate svoj lenji metabolizam, ali možda niste znali da sporost ili brzina metabolizma može da se izmeri zahvaljući prosečnoj metaboličke starosti u odnosu na vaše godine.

5 stvari koje telo transformišu do neprepoznatljivosti!

Pre svoje transformacije od 12 nedelja koju je pomno ispratio sajt britanskog Men’s Healtha, zamenik web urednika,Ted Lejn je imao metaboličku starost muškarca od 40 godina. Sada je stigao do metaboličke starosti mladića od 17, što znači da je svoje konzumiranje kalorija pretvorio u energiju tinejdžera. Čak iako se ne podvrgnete transformaciji i striktnom režimu ishrane 12 nedelja, možete da se pridržavate osnovnih nutrističkih principa koji će vam pomoći da poboljšate svoje zdravlje.

POBOLJŠAĆETE RAD CELOG TELA

Pre svega je bitno da se odreknete alkohola, jer New Scientitst otkriva da eliminisanje alkohola može da smanji skladištenje masnih naslaga oko jetre za 15 procenata.

Ne samo što ćete oporaviti jetru, već će vam dizanje tegova pomoći da poboljšate funkciju bubrega. American Journal of Kidney Disease je otkrio da trening otpora može da redukuje upalu bubrega, koja je uglavnom prouzrokovana lošom ishranom, pa će tako konzumiranje čistih proteina i vežbanje na lat mašini poboljšati rad svih unutrašnjih organa.

BIĆETE PRIVLAČNIJI

Ok, sasvim je normalno da ste spremni da krenete put transformacije, jer želite da budite privlačniji i atraktivniji, ali imajte nešto na umu. Studija Univerziteta u Kaliforniji je otkrila da žene smatraju mišićave muškarce izuzetno privlačnim. Međutim, veći deo žena je kao najatraktivnije opisala savršeno istonirane i mišićave muškarce, ali je navela da su previše mišićavi muškarci apsolutno neprivlačni.

Pročitajte i  Moćna plejlista Lebrona Džejmsa!

Transformacije: Od mršavka do gromade mišića teške 146 kg

PODSTAĆI ĆETE UNUTRAŠNJU ENERGIJU

“Problem kod većine transformacija je što je potrebno da budu održive, ne samo fizički već i mentalno”, kaže lični trener Džejson Patmore. Kratkotrajne odluke nisu najbolje rešenje, potogovo zato što Journal od European Social Psychology trvdi da je u proseku potrebno 66 dana da bi se stvorila navika. Za to vreme će vaš um prihvatiti treninge kao deo svakodnevne rutine, a i telo će se adaptirati na povećan unos proteina i specifičan režim ishrane.

JAČA KOSTI

“Najveći benefit svake transformacije jeste što menja percepciju i vaše razmišljanje o tome šta je zdravo. Ljudi koji provode veći deo dana sedeći ne izgube samo mišiće i dobiju masti, već im oslabe kosti, a nervni sistem postane previše osetljiv”, kaže Patmore.

Dizanje ne samo što poboljšava gustinu kostiju već i stimuliše nervni sistem, a istovremeno podstiče rast mišića, fleksibilnost i podstiče gubljenje masnih naslaga.

Ovo su najimpresivnije transformacije u holivudskim filmovima

Medical Sports Science Exercise otkriva da dizanje težina izazova velike promene u vašem nervnom sistemu, stvaraju i bolje reflekse. Primećivanje poboljšanja u regijama za koje niste ni mislili da vam treba stimulacija znači da ste zdraviji iznutra.

Dok se ne odlučite za program transformacije koji će vam najviše pomoći, predlažemo vam da radite ove dve vežbe za donji deo tela, koji će vas pošteno preznojiti. U pitanju su čučanj s peharom/ketlbelom i rumunsko mrtvo dizanje.

A.J.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *