Hejev kondicioni trening - Men`s Health

Hejev kondicioni trening

Hejev kondicioni trener, Bobi Rič, savetuje da završtie radite ove vežbe dva puta nedeljno u toku šest nedelja i obavezno odmarajte gornji deo tela barem dva dana pre nego što ih ponovite.

TRENING
PAMELING
Mnogo bolji način da zagrejete gornji deo tela nego jednostavnim istezanjem. Postavi se tako da gledaš u svog partnera, neka vam noge budu postavljenje malo šire od širine ramena. Naslonite se nana vašeg partnera, vaša desna ruka bi trebalo da ide preko njegove leve i držite ga za triceps, a levom rukom uhvatite njegova pleća ispod pazuha. Zamolite vašeg trening partnera da uradi isto, sada samo menjajte pozicije.
Uradite 2 puta po minut; sa 30 sekudni pauze iznmeđu serija.

PENJANJE UZ KONOPAC U SEDEĆEM STAVU
Ova vežba inspirisana je CrossFit-om, ali je Rič malo izmenio kako bi od Heja napravio pravu kaznu za njegove protivnike. Sedite na pod, ali tako da vam noge budu ispravljene. Krenite da se penjete uz konopac, ali nikako ne savijajte noge. Popnite se do vrha, pipnite plafon, a zatim se spustite dole. Da, da uopšte nije lako.

RAMENI POTISAK SA ŠIPKOM
Kako bi imali udarac teškaša, sedite na benč, a šipku sa sa tegovima stavite u ćošak sobe. Sada spustite gornji deo šipke na rame, neka vam lakat bude uz telo. Držite drugu ruku u bokserskom gardu. Podignite šipku sa ramena dok vam se ne ispravi skroz ruka, a zatim vratite šipku na rame. Uradite četiri ponavljanja sa jednom rukom, a zatim i sa drugom. Uradite tako 6 do 8 serija, između serij 15 sekundi odmora, na kraju 2 minuta. U video klipu ispo je pokazana ova vežba dok se stoji, što je lakša verzija…

Pročitajte i  Ultimativni trening za početnike

ZGIBOVI SA PRSLUKOM
Ovo je kao normalan zgib, samo malo teži. Otežani prsluk maksimalno opterećuje vaše mišiće leđa i bicepsa, a takođe vas zaustavlja da koristite zalet kako bi varali. Uradite 5 serija po 5 ponavljanja. 30 sekundi odmora između serija, 3 minuta kada završite sve.

GURANJE SANKI
Ovo je vežba za dodnji deo tela, ali ako “zapalite” svoje gluteuse i kvadricepse podiže nivo testosterona, što je dobro za vaše celo telo. Stanite u start kao da ćete da trčite sprint, gurajte sanke 15 metara, a zatim se okrenite zauzmite širi položaj i vucite sanke 15 metara unazad, to je jedno ponavljanje. Uradite tri serije i odmorite 2 minuta.

FARMEROV HOD
Na kraju uzmite vaše bučice (Hej radi sa po 22 kilograma) i jednostavno šetajte 20 metara. Uradite dve serije i odmorite 30 sekundi nakon svake serije.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *