7 razloga da svaki muškarac diže tegove - Men`s Health

7 razloga da svaki muškarac diže tegove

Saznajte i Koliko puta sedmično dizati tegove?

OSLOBAĐA OD STRESA

Studija koja je objavljena u internacionalnom časopisu sportske medicine otkrila je da je kod ljudi koji su dizali tegove dve nedelje zabeležen drastično snižen nivo kortikozola, koji je poznat kao hormon stresa.

REDUKUJE POJAVU SRČANIH OBOLJENJA

Časopis Sportske medicine je otkrio da dizanje tegova snižava rizik od srčanih oboljenja, a onima koji već pate od kardiovaskularnih bolesti savetuje se da pre svega krenu sa treningom otpora.

Kako dizanje tegova utiče na jedan od najvažnijih organa?

POVEĆAVA DUGOVEČNOST

Sklonite kremu protiv bora, jer imamo bolji način da se izborite sa starenjem. Časopis Applied physiology otkriva da dizanje tegova zaista može da učini čuda za vašu kožu i da uspori proces starenja u kostima i koži. Osim toga, dizanje težina snižava prisustvo hemikalije koja se zove miostatin, a za koju je časopis Ageing Cell utvrdio da skraćuje životni vek za 15 procenata.

Trk u teretanu i pripremite se da podignete tegove i produžite sebi život.

POBOLJŠAVA SPORTSKI UČINAK

Časopis Journal of Strength and Conditioning research tvrdi da program dizanja tegova poboljšava svaki performans koji zahteva veliku brzinu i snagu.

Noa Sigel: 5 životnih lekcija koje sam naučio dižući tegove

POBOLJŠAVA KVALITET SNA

Dizanje tegova zamara vaše mišiće, a u kombinaciji sa efektom otklanjanja stresa, dizanje može da dovede do dobrog noćnog sna.

Umesto da brojite ovce, jer ne možete da zaspite, brojite ponavljanja.

PRIVLAČI ŽENE

Studija Univerziteta u Los Anđelesu otkrila je korelaciju muževnosti sa njihovim uspehom u dizanju tegova. Ne kažemo da ovo treba da bude jedini razlog zašto bi trebalo da dižete tegove, ali samopouzdanje usled novog stava i sjajno izvajanog tela može biti ključ uspeha kod lepšeg pola.

Pročitajte i  Hormon rasta: Kako povećati njegovu proizvodnju?

Kako se rešiti žuljeva posle dizanja tegova?

SAGOREVA VIŠE KALORIJA

Journal of strength and conditioning research je otkrio da program treninga koji uključuje dva dana treninga snage i preostale kardio treninge sagoreva više kalorije nego program treninga, koji je zasnovan samo na kardio vežbama.

Ne mislimo da kardio nije važan, ali u zavisnosti od vaših ličnih ciljeva, program dizanja težina može da bude krucijalan deo vašeg programa.

A.J.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *