Brzo do mišića - Men`s Health

Brzo do mišića

Ovaj trening će maksimizirati broj ponavljanja, dajući višestrukim mišićnim grupa ma snažan podsticaj za kratko vreme, kaže Toni Džentilkor, kondicioni trener iz “Cressey Performance” u Hadsonu, Masacusets. Uradite 5 ponavljanja prve dve vežbe, jednu za drugom, bez pauze između. Odmorite 1 minut, a onda ponovite još 2-3 puta. Zatim uradite 6 ponavljanja za svaku od druge dve vežbe, i ponavljajte ih bez pauze dok ne istekne 15 minuta.

MRTVO DIZANJE
Postavite stopala u širini ramena, savijte se i uhvatite šipku nathvatom. Angažujući butine i leđa, podignite teret na gore, držeći ramena i laktove fiksiranim, a leđa pravim. Polako spustite teret.

ZGIBOVI
Okačite se o šipku, držeći se pothvatom u širini ramena. Blago savij te kolena i prekrstite članke. Brzo se podižite dok vam grudi ne dodirnu šipku. Ako imate problem, pređite na lat mašinu koristeći isti hvat.

SKLEKOVI
Zauzmite poziciju za sklek (ruke malo šire od širine ramena, a telo pravo od članaka do vrata). Brzo se spuštajte dok vam grudi ne dodirnu tlo, a onda se podignite nazad.

ISKORAK SA BUČICAMA
Postavite stopala u širini kukova, držeći bučice pored sebe. Iskoračite jednom nogom i spuštajte telo dok koleno druge noge ne bude tik iznad tla. Brzo se podignite nazad, promenite noge i ponovite.

ILUSTRACIJE VEŽBI MOŽETE DA POGLEDATE OVDE.

Pročitajte i  Potpuno novi spartanski trening
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *