Ove sprave ne smete da preskačete dok gradite moćno telo - Men`s Health

Ove sprave ne smete da preskačete dok gradite moćno telo

MAŠINA ZA PROPADANJE

“Kada želim da treniram grudi, preferiram obično propadanje sa sopstvenom težinom ili sa pojasom oko struka. Takođe volim mašinu za propadanja kada želim da jako da vežbam triceps”, kaže Broser

Saznajte i Dve “sigurne” sprave na kojima rizikujete povrede

PEK DEK (SEATED FLYE MACHINE)

“Volim ovu pomalo čudnu spravu za izgradnju i grudi i zadnjih deltoidnih mišića, zato što obezbeđuje i kontrolu, izolaciju i konstantnu tenziju tokom čitavog opsega pokreta. Ova mašina istovremeno isteže i kontrahuje mišiće, pospešujući njihov rast”

SMITH MAŠINA

“Ovo je definitivno jedna od mojih omiljenih mašina i koristim je za sve, od potiska, preko čučnjeva i iskoraka do mrtvog dizanja i veslanja. Mnogi veterani u bodibildingu će pohrliti ka Smit mašini zato što ona ograničava opseg pokreta, ali dopušta i dosta kontrole, pogotovo sa osnovnim pokretima i velikim težinama”

Upoznajte kardio sprave

LEG PRES

Leg pres je mašina, koja vam je neophodna ako želite masivne noge i kompletan donji deo tela. “Od prvog dana, izbegavam smešna poluponavljanja i koristim pun opseg pokreta, koji zapaljuje kvadricepse, ali i grudi svakim ponavljanjem. Takođe se trudim da menjam pozicije nogu što češće kako bih se fokusirao na različite regije i kompleks mišića butina”, objašnjava Broser.

Šta je korisnije – čučanj ili leg press?

LAT MAŠINA

“Ne možete da nabildujete deltoide koji su već široki, ali ako već godinama ne uspevate da popunite svoje XXL majice iako stalno dižete bučice, onda vam preporučujem da probate sa ovom mašinom. Vežba sedeće bočno dizanje na lateral mašini omogućava nedvosmislenu tenziju u predelu lateralnih deltoidatenziju i na početku i na kraju ponavljanja “, dodaje Broser.

Saznajte i Najgore sprave za vežbanje ikada

A.J.

Pročitajte i  PODIGNITE FORMU NA VIŠI NIVO: 4 vežbe na mašini s kablovima koje će udvostručiti vaš napredak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *