Kako da budete jaki kao Rok? - Men`s Health

Kako da budete jaki kao Rok?

U šou biznisu, Dvejn Džonson je oličenje mišićavog heroja. Pamtimo ga kao profesionalnog rvača koji je prebijao maskirane protivnike ili kao borca protiv CGI čudovišta u filovima. Pobeda je garantovana zbog postojanja scenarija,a ponekad je podignuta i na viši nivo zbog specijalnih efekata.Kada se reflektori ugase, shvatamo šta je sve postigao u životu, a i više od toga.Karijerno gledano, on je jedan jako uspešan momak. Džonson je trenutno drugi najsplativiji glumac u Holivudu; prema Forbsovoj listi od filmova je samo prošle godine zaradio 52 miliona dolara. (Prvo mesto je zauzeo Robert Dauni Džunior,takođe još jedan glumac koga život nije mazio i koji se izborio za svoje mesto.)

Saznajte i Kako izgleda Rokov obrok pre treninga?

Ove godine, Rok je već glumio u dva blokbastera Paklene ulice 7 i San Andreas, filmu o velikom zemljotresu.Međutim, za Džonsona uloge superheroja više nisu prioritet.Mnogi od njegovih trenutnih projekata, poput emisije WakeUp Call (u kojima pomaže ljudima u rešavanju svakodnevnih problema) i serije Igrači koju smo imali prilike da pratimo na HBO u kojoj je glumio bivšeg igrača američkog fudbala koji je postao finansijski menadžer i koji pokušava da vrati život napravi put. Zajednički motiv oba projekta jesu izazovi i mane ljudskog postojanja.

Poreklom Džonson je Samoac po majci. On je direktni potomak vladajuće dinastije Malietoa iz Samoe. Sigurno ste na jutjubu videli borbene plesove koje izvode narodi iz Polinezije, koje odlukuju pokreti koji dovode publiku do ludila. Oni se savijaju, istežu, poziraju, a sve to kako bi pokazali svaki centimetar svojih tetovaža koje pokrivaju njihova isklesana tela.
U poređenju sa ovim performansom, američki profesionalni rvači i njihove borbe izgledaju kao borbe iz crtanih filmova. Džonsonov deda, bivši profesionalni rvač koji se borio pod pseudonimom Poglavica, odavao je počast svojim precima tetovažama, koje su postale sastavni deo njegovog javnog imidža. Us kladu sa poreklom, Džonson je napravio omaž svojim precima tetovažom polinežanskih simbola koji krase njegov golemi levi biceps, levu plećku i rame.
Kakvo je značenje ovakvog ratničkog zaveštanja u moderno doba? Ostavljamo Roku da objasni.

Pročitajte i  Vežbanje u genima?

Pročitajte i Rokova moćna plejlista za nedeljni trening tegovima!

Lična Mantra: Neka sve ide nabolje.”

Eufemizam za seks: “Horizontalni hulaples.”

Vreme za buđenje: “Volim da se budim u cik zore. Odlično funkcionišem sa pet sati sna.”

Fitnes navike: “Ona vežba koju mrzite je najbolja za vas.”

Put do uspeha: “Najvažniji je naporan rad. Uvek dajte sve od sebe.”

OJAČAJTE RUKE

Jedna stvar je očigledna kada je u pitanju Dvejn Džonson i njegove ruke: „Genetika mu je veoma naklonjena“, kaže dr Bred Šonfi ld, kondicioni trener i autor The M.A.X. Muscle Plan.

Saznajte i 13 stvari koje niste znali o Dvejnu Džonsonu

Ako vaša genetika ipak nije kao Dvejnova, probajte da izvajate ruke tako što ćete uvrstitio ve vežbe u vaš trening.

Bicepsi: PREGIB NA KOSOJ KLUPI 

Uzmite par bučica i lezite na kosu klupu postavljenu pod uglom od 45º. Opružite ruke pored tela i okrenite dlanove ka napred. Pregibanjem ruku dovedite bučice što bliže ramenima. Nakon „zadrške“ spustite bučice. Izvedite 3 serije sa 8 do 10 ponavljanja.

Brahialisi: OBRNUTI PREGIB

Zauzmite stojeći stav držeći par bučica ispred butina, tako da su dlanovi okrenuti ka nazad. Ne dižući nadlaktice pregibanjem ruku dovedite bučice što bliže ramenima. Nakon„zadrške“ spustite bučice. Izvedite 3 serije sa 8 do 10 ponavljanja.

Pročitajte i Dvejn Džonson ima poruku za sve koji se bore s depresijom

Tricepsi: BENČ PRES SA USKIM HVATOM 

Lezite na klupu držeći šipku nathvatom u širini ramena tačno iznad grudi. Fiksirajte laktove i spustite šipku do grudne kosti. Potisnite teret do početnog položaja. Izvedite 3 serije sa 6 do 8 ponavljanja.

Ramena: POTISAK IZNAD GLAVE 

Zauzmite stojeći stav držeći par bučica tik pored ramena, tako da su dlanovi okrenuti ka unutra. Potisnite bučice direktno iznad ramena. Nakon „zadrške“ spustite bučice u početni položaj. Izvedite 3 serije sa 8 do 10 ponavljanja.

Saznajte i 8 koraka do čeličnih bicepsa Dvejna Džonsona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *