10 stvari koje niste znali o Tajsonu Fjuriju - Men`s Health

10 stvari koje niste znali o Tajsonu Fjuriju

Britanski bokser Tajson Fjuri postao je svetska senzacija nakon neočekivane pobede u meču sa Vladimirom Kličkom za titulu svetskog šampiona u teškoj kategoriji.

Ovom pobedom je došao do skora od 25 pobeda bez ijednog poraza, ali pored sjajnih sportskih rezultata on je poznat po burnom i zanimljivom životu.

1.  Tajson Fjuri je rođen u irskoj porodici u Mančesteru, a njegov otac je bio poznat u lokalnoj zajednici po učestvovanju u uličnim borbama.

2. Tajson je rođen tri meseca pre vremena i bio je težak svega 455 grama.

Kako Tajson Fjuri vežba pred meč: Plan treninga i ishrane

3. Fjuri je dobio ime po čuvenom bokserskom šampionu Majku Tajsonu, što je sasvim očekivano budući da 1988. godine, kada se rodio Tajson Fjuri, Čelični Majk je bio na vrhuncu svoje karijere.

4.  Svoju sadašnju suprugu Paris je upoznao na venčanju zajedničkih prijatelja, kada su oboje imali tek 15 godina. Zajedno su od 16. godine, a u braku su šest godina.

5. Par ima petogodišnju ćerku Venecuelu i trogodišnjeg sina Princa. Baš u čast svojoj deci, on je na meču sa Kličkom nosio natpis s njihovim imenima na svom šortsu.

6.  Na Kličkovoj konferenciji za štampu u septembru ove godine, na kojoj je on trebalo da izabere izazivača u borbi za titulu prvaka sveta, Fjuri se pojavio zajedno sa svojim dobrim prijateljem, a za ovu priliku se maskirao u Betmena,a njegov prijatelj u Robina.

Vladimir Kličko: Put ka nepobedivosti 

7.  Legende Mančester Junajteda Roj Kin i Erik Kantona su ga inspirisale da bude agresivniji i da se izdvaja iz gomile.

8.  Tajson pati od depresije, ali kaže da se oseća srećno i zadovoljno kada boksuje i kada je u žiži javnosti.

Pročitajte i  Unilateralne vežbe kao dodatak treningu

9. Njegovi omiljeni filmovi su Troja, Beležnica, Gladijator i stari hit Džona Vejna “Mirni čovek”.

Vladimir Kličko vs. Tajson Fjuri: Jeste li spremni za jedan od najboljih mečeva ove godine?

10. Tajsonov otac Džon osuđen je na 11 godina zatvora nakon što se potukao na aukciji oldtajmera, a tom prilikom jednom čoveku je razbio oko.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *