5 fitnes navika koje odmah treba da zaboravite - Men`s Health

5 fitnes navika koje odmah treba da zaboravite

Ako već posvećujete vreme i napor svakom treningu, onda se postarajte da vežbe radite pravilno. Postoje neke navike koje drastično usporavaju vaš napredak u teretani. Zato brzo reagujte i promenite ih.

Saznajte: 8 najvećih fitnes trendova za 2016.

PRESKAKANJE OBROKA

Potreban je balans između intenziteta treninga i hrane koje konzumiramo, kako bismo svoje mišiće adekvatno nahranili i pružili im potrebno gorivo. Mnogi muškarci misle da će vas preskakanje obroka i prazan stomak pomoći da potrošite više kalorija,a istina je da ako trenirate jako i naporno da vam je potrebna dodatna energija da izdržite trening. Hranite se adekvatno, unosite dosta proteina, kao što su losos, suvo meso, govedina, piletina ili ćuretina i ugljenih hidrata, poput zelenog povrća, voćnih salata, zdravih semenki i maslinovog ulja. Obrok pojedite 30 do 45 minuta pre fizičke aktivnosti.

NE PRESKAČITE TRENING NOGU

Isplanirajte svoje treninge tako da vaš fitnes program bude balans između kardio i treninga otpora. Nije poželjno preskakati trening nekih mišićnih grupa. Zato se postarajte da tokom jedne nedelje u treningu budu zastupljene sve mišićne grupe. Balans je ključan za vidljiv napredak i izbegavanje povreda.

Dejvid Mekintoš: 5 fitnes tajni za uspeh

IZBEGAVAJTE RUTINU

Ako radite iste stvari iz dana u dan, brzo će vas stići dosada. Čak i najinovativniji trening postane dosadan i stvar rutine posle nekoliko nedelja. Protresite stvari i pokušajte da učinite vaš trening što interesantnijim. Tako ćete vaše telo konstantno izlagati novim izazovima.

FOKUS NA FORMI I TEHNICI

Jedna od najvećih tačaka spoticanja za svakog vežbača je potencijalna povreda. Uvek je dobro raditi vežbe snažno, ali ako ih ne izvodite pravilno vrlo brzo ćete se povrediti. Postarajte se da pogađate prave mišiće i tako zadržite dobro držanje. Nemojte da trenirate sami, neka vam neko bude pri ruci, bilo da je to trener ili prijatelj, a ako još poznaje tajne treninga bolje za vas.

Pročitajte i  Brzi kao Bolt

Saznajte i: Pet fitnes navika glumca Nikole Glišića

PREMALO NAPORA

Sve ispod 100 procenata napora nije dovoljan izazov. Uspeli ste da nađete teretanu, park ili neki drugi prostor za trening, ali to je samo pola posla. Maksimalno se potrudite da biste otkrili vaš pun potencijal, tako što ćete vežbe raditi jako i brzo.

Pročitajte: 5 neobičnih fitness trendova

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *