8 najvećih fitnes trendova za 2016. - Men`s Health

8 najvećih fitnes trendova za 2016.

Rezultati ovog izveštaja otkrivaju da, nakon treninga snage (vodeći trend u 2015. godini) i HIIT treninga (primarni trend u 2014. godini), sledeće godine ćemo najviše biti zaokupljeni inkorporiranjem savremenom tehnologija u plan treninga.

Saznajte i 5 neobičnih fitness trendova

Tehnološki gedžeti će postati neizostavni deo vašeg treninga, što i nije loše ako imamo na umu da specijalizovana oprema u kombinaciji sa tehnologijom pruža ogromne mogućnosti u pogledu praćenja rezultata i bržeg napredovanja.

Sledeće sezone u prvom planu je akcenat na fleksibilnosti, kao i treninzi uz pomoć pametnih telefona. Ispitivanje je kompletirano uz pomoć 2.800 fitnes trenera koji su proglasili 40 potencijalnih trendova u treningu, od kojih vam mi predstavljamo prvih osam:

“PRENOSIVA” TEHNOLOGIJA

Trend pametnih tehnologija u fitnesu doživljava pravu ekspanziju u 2016. godini. Oprema poput sportskih GPS satova i pametnih telefona koji prate otkucaje srca i broje korake dok trčimo je svakako nešto što nam treba, a usput čine trening još zanimljivijim.

TRENING SA SOPSTVENOM TEŽINOM TELA

Trening uz pomoć sopstvene težine tela je veoma popularan proteklih, jer ne zahteva dodatnu opremu, a veoma je efikasan.

Otkrijte i Saveti čoveka koji je zauvek promenio svet fitnesa

HIIT TRENING

Intervalni trening visokog intenziteta je sam vrh fitnes tendencija, jer kombinuje visokofrekventne treninge sa vežbama niskog intenziteta. HIIT treninzi su savršene za poslovne zauzete ljude, jer pružaju maksimum benefita, a ne traju više od 30 minuta.

TRENING SNAGE

Ne samo da ćete izgraditi mišiće, već ćete smanjiti procenat masti u telu, potrošiti kalorije i ojačati svoje kosti.

LIČNI TRENERI

Rad sa ličnim trenerom, koji na pravi način može da vas uputi kako da radite vežbe i koje treninge da kombinujete, postaje sve veći trend. Stručno lice koji ume da ispita granice vaše izdržljivosti, da vam ne dopusti da posustanete i da vas najbržim putem odvede do cilja – može da bude od neprocenjive važnosti za vaš učinak na treningu.

Pročitajte i  Zaboravite izgovore: Prigrlite jogu!

Saznajte i 5 najvećih laži o fitnesu

FITNES PROGRAM ZA STARIJE

Studije su pokazale da muškarci posle 40. godine počinju da gube na masi i snazi, tako da su fitnes program i redovno vežbanje od krucijalnog značaja. U međuvremenu se razvila potpuno nova grana fitnesa namenjena upravo ovoj populaciji.

FITNES PROGRAMI ZA MRŠAVLJENJE

Budući da nezdrav način života, nepravilna ishrana i previše sedenja na poslu često dovodi do nagomilavanja kilograma, normalno je da je sve više fitnes programa, koji su osmišljeni upravo za brže mršavljenje.

Pročitajte i Kako izabrati idealan fitnes program?

JOGA

Popularnost joge se nastavlja i u sledećoj godini, a osim novih ogranaka kao što je joga za gojazne i terapijska joga, ova disciplina dobija nove elemente, poput power joge, kombinacije joge i pilatesa i novih disciplina: bikram, aštanga, vinjasa, kripalu, sivananda.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *