Ishrana + trening: Ovo je najbrži način da izgradite mišiće - Men`s Health

Ishrana + trening: Ovo je najbrži način da izgradite mišiće

45 MINUTA PRE VEŽBANJA

Mislite o svom telu kao o sportskim kolima: ne možete da razvijete određenu brzinu ukoliko nemate kvalitetno gorivo. Dakle, morate da pripazite na ishranu pre treninga.

Slatkiši će pomoći vašim mišićima da rastu

Nauka je otkrila da visoko razgrađujući dekstrin, ugljeni hidrat koji deluje baš brzo slično poput kreatina, ima dvostruke efekte. To izaziva stalni rast insulina i promoviše anabolizam, hormonsko stanje koje govori vašem telu da je vreme da mu dodate mišiće.

Ishrana + trening: Od mršavog do mišićavog tela

Azot

Biohemija je ključna kod rasta mišića. Stalan nivo azota u krvi će pretvarati brže hranu u mišiće. Popijte šejk sa kazeinom: on će otpustiti protein, a zatim i azot. Za dugotrajnu energiju, u šejk stavite i čia semenke, dekstrin i L glutamin.

15 MINUTA PRE VEŽBANJA

Šejk

Sa vašim zalihama azota koje su pune, telo će početi da razbija sve proteine.

Kombinujte brzo delujući prtein hidrolizata sa mnogo više dekstrina kako biste ubrzali apsorpciju i bacite ubacite nekoliko merica BCAA i izmiksujte.

Preventivno

Dekstrin koji ste uzeli će odraditi samo deo posla, a cele namirnice su esencijalne prilikom osiguravanja da vaše telo ima dovoljne količine glikogena koje su vam potrebne da bi vaši mišići rasli. Vaš obrok pre treninga treba da sadrži malo masti.

Pomešajte pirinač i dodajte piletinu i rotkvicu kako biste obezbedili svom telu ozbiljan obrok, koji će povećati azot oksid.

Nakon treninga: Šejk koji bilduje mišiće!

Osmoliti

Kako biste nabildovali mišiće, potrebni su vam osmoliti, molekuli koji dovode tečnost da ćelija vaših mišića.Kao i natrijum, potreban vam je i kalijum, magnezijum, kalcijum, fosfor i hlor.

TOKOM TRENINGA

Mehanički

Izaberite težinu koja će vas dovesti do iznemoglosti tokom svake serije. Odaberite pokrete koji će vam obezbediti mehaničku tenziju koja vam je potrebna, ali ako radite previše naporno nećete uraditi mksimalan broj ponavljanja.

Pročitajte i  Dnevna doza piletine

Back to back

Superseriju dizanja tegova uradite zajedno sa pliometrijskim vežbama, koje će vam dozvoliti maksimalan dotok krvi do mišića, što će ih povećati.

Uradite leg pres sa skokom i iskorakom, kao i benč pre sa sklekom.

Saznajte i Koliko brzo možete da nabildujete mišiće?

Zadržite ponavljanja

Kada radite pokrete sa težinom, uradite seriju od 25 ponavljanja, onda 10-12, a potom i seriju od 5 ponavljanja. Ostavite tegove i potom uradite 10 ponavljanja neke pliometrijske vežbe. Videćete da će rezultati brzo doći.

Odmarajte se

Napravite predah od 30 sekundi između mini serija i dva minuta između superserija. Neka vaš odmor bude aktivan – najbolje je da prošetate.

Sve ili ništa

Radite trening za celo telo u jednoj seriji. Napravite superseriju za grudi, jednu za leđa, jednu za donji deo tela. Završite sa tri serije od 10 do 12 biceps pregiba i triceps ekstenzija.

Pročitajte i Nabildujte telo savršenih proporcija

NAKON TRENINGA

Pojedite obrok nakon treninga koji ste pripremili, a finalni eskperiment neka budu večernji suplementi koje ćete uzeti: sastojci, koji će osigurati oporavak mišića i njihovo bildovanje.

A.J.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *